Rutinos EBEL védővel erősödött csapatunk!

Florian Iberer a cseh első osztályból igazolt Újpestre

2018.08.01.

Az utolsó simításokat végzi vezetőségünk az előttünk álló bajnokság csapatának kialakításában, így ha semmi nem jön közbe, ezen a héten végelegessé válik a játékoskeretünk. Ennek utolsó előtti állomása, hogy leigazoltuk Florian Iberer-t, aki háta mögött már több, mint 500 EBEL mérkőzés áll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Védőnk a Graz 99ers-nél kezdett el jégkorongozni, majd a 2003/2004-es szezonban már az EBEL-ben is bemutatkozott. Ekkor 95 mérkőzést kapott, amin 11 pontot ért el, de ami fontosabb, hogy a plusz/mínusz mutatója mindkét esetben pozitív volt. Ezt követően jött egy év UHL-es (United Hockey League) korszak, ahol két csapatban 71 találkozón 33 pontot termelt. Ezután még két évig maradt Amerikában, egy szezont az ECHL-ben (East Coast Hockey League), egy szezon pedig az IHL-ben (International Hockey League) töltött. Itt 82 mérkőzésen 45 pontot gyűjtött össze.

2008-ban visszatért az EBEL-be az EHL Linz-hez, majd két évig ismét a Graz csapatát erősített. 2011-ben a német másodosztályú Dresdner Eislöwen együttesében 55 találkozón 37 egységet szorgoskodott össze. A 2011/2012-es bajnokságban Bartalis István csapattársa volt a svéd IF Troja-Ljungby együttesében, majd 2012 és 2016 között két év Klagenfurter AC, és két év Vienna Capitals-os időszak következett. Itt négy év alatt 185 összecsapáson 118 pontot ért el. Az utóbbi csapatában – védő létére – a nyolcadik legeredményesebb játékos lett a bajnokságban. 2016-ban, tíz év után újra visszaért az ECHL-be, és a Reading Royals csapatát erősítette. A szezonbeli 78 mérkőzésből 76-on pályára lépett, és 42 pontot ért el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mögöttünk levő naptári évben visszatért a Graz 99ers-hez, itt 31 találkozón lépett jégre, majd a cseh HC Litvinov együttese igazolta le, ahol játékával hozzájárult ahhoz, hogy a csapat bent maradjon az első osztályban. Innen igazolta a Megyeri útra.

 

35 éves játékosunknak két testvére van (egy kapus és egy csatár), akikkel több alkalommal is együtt játszott az EBEL-ben. Játékosunk hamarosan csatlakozik a többiekhez.

 

SOK SIKERT ÉS SÉRÜLÉSMENTES FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNUNK

Vissza Vissza