UTE - ASC Corona Brasov 2:1 bü. (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Kínkeserves győzelem az utolsó helyezett ellen

2015.10.25.

A hokiban nincs idő egy-egy vereségen elmerengeni, heti három mérkőzés mellett nincs idő lelkizni. Minden meccs új, és az előzményektől függetlenül nyerni kell. A csapatban helyet kapott még a felkészülés során térdsérülést szenvedett Gágyor, a mai az első meccse az idei bajnokságban.

 

UTE - ASC Corona Brasov 2:1 bü. (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0)
Újpesti Jégcsarnok, 354 néző, vezette: Varjú Á., Bulovec M., Váczi D., Miklic G.

UTE:
Sila - Kiss D., Lindgren (1), Pance 1, Mihalik, Virág T. - Hegyi Á., Huba, Nemes, Csanyi, Kiss Á. - Garbacz Á., Dósa, Feil, Gröschl, Gágyor 1 - Zalavári, Hodos (1), Dömötör, Pichler Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

ASC Corona Brasov: Tőke - Mátyás, Nagy Cs., Molnár Zs. 1, Fodor Cs. (1), Petres (1) - Imecs, Tranca, Bíró G., Zsók, Bíró M. - Sprencz, Balázs, Bíró O., Virág Cs., Péter Zs. - János, Dumitru, Márton. Edző: Keresztes  Ottó

Gólok:
19:06 - 1:0 Gágyor (Lindgren, Hodos)
38:44 - 1:1 Molnár Zs. (Fodor Cs., Petres)
67:00 - 2:1 Pance

Kiállítás: 10 perc  ill. 16 perc  + 10 perc fegyelmi (Tőke)
Lövések: 35 ill. 29 (10:6, 7:10, 17:9, 0:4, 1:0)

 

I. harmad
Három percig úgy ment a játék, hogy egy kapura lövést sem láthattunk. Az akciók alig mentek végig, az indítások sorozatban tilos felszabadítások lettek. Tehát rossz mérkőzést láttunk. Az Újpest volt az aktívabb, de a pontatlan játék sorra megállította a mieinket. A 15. percben Gröschl szép lövése érdemel említést. Eztán a kétperces lila emberelőny szállt el a semmibe. Felálltunk, támadtunk, lőttünk, eredmény nélkül. Újabb kihagyott helyzetek és elpackázott emberelőny után végre meglett a vezetés: a 20. percben Lindgren jobbról lőtt, a kapusról kijött, az érkező Gágyor betalált, 1:0.
Rossz, meccs, rossz játék. De a vezetésnek örülünk!

 

II. harmad
Az első percben Kiss Ákos visszaadásából Csanyi lőtt csaknem gólt, de ezután a vendégek taktikája működött: letámadták az Újpestet, és lassan fölénybe kerültek. Ritkábbak lettek az újpesti akciók, gyorsabb lett a tempó, többet lőttek a vendégek, de a mérkőzés színvonala egy centit sem emelkedett a korábbiakhoz képest. A vendégek erőltették az ütközéseket, sokszor palánk melletti birkózásba fordult a mérkőzés. Végül az eredmény is kiegyenlítődött: Molnár Zs. ment el a baloldalon, bár voltak előtte, elég éles szögből kapura tudott lőni, a korong átcsusszant a mamutok között, és átvánszorgott a gólvonalon, 1:1.
Már nem csak a játék, az eredmény sem volt jó nekünk. Mit mondjak: cseppet sem élvezték az újpesti nézők a mérkőzést.

 

III. harmad
A játék képe változott, a minősége cseppet sem. Most az Újpest játszott fölényben, lőttünk is, de gól nem sikerült, a csapat játéka nem javult. Akartunk, nyomtunk, de pontatlanul, lassan, ötlet nélkül. Az elszántságot a közönség egy-egy „Hajrá lilák”-kal jutalmazta, de még kettős emberelőnyben sem sikerült betalálni. Rosszul játszó csapatok, gyenge mérkőzés, elhalasztott döntés. Elmondhatjuk: ilyen eredményre egyetlen hazai szurkoló sem számított.

 

Hosszabbítás
Gól nélkül telt el a hét perc. Két érdekesség: három a három ellen csak 1:50-et játszottak a csapatok, és a vége előtt Gröschl remekül játszotta helyzetig magát, de a döntés későbbre maradt.

 

Büntetők
Az első párban Pance egész szemtelen góllal szerzett vezetést, de Bíró G. azonnal egyenlített. A 4. párban Pance megint bravúros gólt lőtt, egészen közelről varázsolta kapuba a korongot. A válasz elmaradt, így meglett a második pont is.

 

Ma egy határozottan rossz mérkőzést láttunk. Rengeteg volt a hiba, a pontatlan átadás, az elrontott támadás mindkét oldalon. De vasárnap este ez volt a kisebb probléma. Rossz meccsen is lehet három pontot szerezni, de ma csak kettő sikerült. Csak nehogy a mai elvesztett egy pont hiányozzon a végelszámolásnál!
LS

 

Szilassy Zoltán: "A MAC meccs után rögtön elmondtam a fiúknak, hogy nagyon nehéz lesz ez az ósszecsapás. Számunkra amúgy sincs könnyű mérkőzés a bajnokságban. Többször említettem már, hogy a győzelemhez elsődlegesen saját magunkat kell legyőzni. Elég játékügyes csapat a Brassó, készültünk belőlük. Az is sokat segített, hogy egy hét alatt kétszer játszottunk ellenük. Kint jobban ment a játék. Ahogy telt az idő, a támadójátékunk görcsössé vált, Nem sikerült a gólszerzés. Sokszor nem azt csináltuk, ami az offenzív zónában kellett volna. Jobban szerettünk volna három pontot szerezni, de a két pontnak jobban örülök, mint az egynek. Kedden jobban fogunk menni."

Vissza Vissza