UTE - Debreceni HK 9:2 (2:1, 2:1, 5:0)

Parádézott a csapat a Debrecen ellen!

2015.10.30.

A legutóbbi fordulóban mindkét együttes kikapott a táblázaton mögötte álló csapattól. De a Debrecen eddig 10 ponttal gyűjtött többet, mint az Újpest. Az eddigi összecsapások eredményét is figyelembe véve nehéz és fontos mérkőzés elé nézett az Újpest. A közönség lassan gyülekezett, de az első harmad felénél már a szokásos nézőszám figyelte a mérkőzést.

 

UTE  -  Debreceni HK 9:2  (2:1, 2:1, 5:0)
Újpesti Jégcsarnok, 387 néző, vezette: Druga N., Beniac D., Soltész Á., Pálkövi B. 

 

UTE: Sila - Kiss D. (2), Lindgren (1), Pance 1(2), Mihalik 3, Virág T. (1) - Huba, Hegyi Á. (2), Nemes 1, Csanyi 1, Kiss Á. - Garbacz Á., Dósa, Feil, Gröschl 1(1), Gágyor (1) - Zalavári, Pápa, Pichler Á. (1), Dömötör 1(1), Turbucz 1(1), Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

 

Debreceni HK: Vay - Csíki, Hári N. 1, Vincze P., Godó, Barabás - Hetényi P., Wéber, Saluga, Berta, Kaskov - Kunaev, Emanuelsson (1), Könczei, Milan, Troshin 1, László (kapus). Edző: Romanov Dmitrij, Razov Igor

Gólok:
07:44 - 0:1 Hári N. (Emanuelsson)
08:05 - 1:1 Dömötör (Hegyi Á., Turbucz)
11:58 - 2:1 Nemes (Lindgren, Dömötör)
21:33 - 3:1 Gröschl (Gágyor)
31:39 - 4:1 Pance (Virág T., Kiss D.) ee

32:04 - 4:2 Troshin
44:47 - 5:2 Mihalik (Pance, Kiss D.)
52:09 - 6:2 Mihalik (Pance) eh
55:12 - 7:2 Csanyi
56:05 - 8:2 Mihalik (Pichler Á., Gröschl)
59:26 - 9:2 Turbucz (Hegyi Á.)

 

Kiállítás: 13 perc + végleges fegyelmi (Garbacz Á.) ill. 2 perc  + 10 perc fegyelmi (Vay)
Lövések: 51 ill. 27 (14:7, 16:13, 21:7)

 

I. harmad
Egy szép akció végén Pápa volt veszélyes a vendégkapura már az első percben. Mozgalmas volt a kezdet, egyik csapat sem aludt be. A Debrecen taktikája bevált, mozgékony, gyors játékosaik a már a középső harmadban elrontották a lila akciókat, és villámakciókkal próbálkoztak. Lindgrent kiszórták ki egy újpesti támadásnál. Az előnyben Berta szép cselekkel ment a baloldalon kapuig, de Sila előtt már nem tudta elhúzni a korongot – szerencsére. Aztán Sila látványos spárgával hárította Milan lövését is. A 8. percben egy villám ellenakció során Hári lépett ki kettő az egyes szituációban, de nem centerezett, gólt lőtt, 0:1. Szerencsére még szomorkodni sem volt időnk, 21 másodperccel később Hegyi távoli lövésébe Dömötör a jobb sarok előtt beleért, 1:1! Remek időzítés, így kell ezt csinálni! Az Újpest támadott, de a következő kiugrás után Vincze lövése Siláról került kapu fölé. Jobban kell figyelni a védekezésre, a debreceniek megugrásaira! A 10. percben megint Lindgren állt ki, de amint visszatért, a jobbszélre(!) keveredett, beadását a középre érkező Nemes belőtt, 2:1 ide! Innen a közönség támogatását élvező Újpest támadott többet, és a védelem is zárta a vendégek megugrási kísérleteit.
Jó kis harcos meccset láttunk eddig, de ami a legfontosabb, vezet az Újpest!

 

II. harmad
Hazai támadásokkal indult a középső játékrész. Gágyor lövését védte Vay, de utána Gágyor az alapvonal mögül passzolt vissza, Gröschl kegyetlenül belőtte, 3:1. A gól után feljött a Debrecen. Kétgólos hátrány már sok, még egy találat és elmegy a meccs! A Debrecennek ma inkább az ellentámadások feküdtek. Most, hogy góllövési kényszerbe kerültek, több lehetőség nyílt az újpesti támadásoknak is. A 25. percben Pance cselezett, kaput került, lőtt, Vay fogta. Aztán Pápa ügyeskedett, sőt, Lindgren is helyzetig cselezte magát. Ebben az időszakban rohanós lett a mérkőzés, a vendégeknek nagy szükségük lett volna egy lőtt gólra. De hamarosan csökkent a fehérmezesek aktivítása, az Újpest komoly fölénybe került. Az első újpesti emberelőny (mint később kiderült, az egyetlen) 18 másodperc alatt gólt hozott, egy kapu előtti kavarodásban Vay nem fért a koronghoz, Pance igen, 4:1! De azonnal jött a válasz, Troshin többekkel csatázott, birkózott a kapu mögött a palánknál, de az erős testalkatú csatár visszajött a kapu elé, befordult és szépített, 4:2. Visszahozta a meccsbe a Debrecent a gól. Ha ennek Újpest szurkolóként nem is örültünk, a meccsnek biztosan jót tett a gyors szépítés. Az Újpest támadott többet, de egy eladott koronggal meglépett Kaskov. Garbacz utolérte, akasztotta, a kezére ütött. A csatárnak nagyon fájt, eldobta kesztyűit, így védőnk 20+5 perces büntetéssel kiszállt. Kaskov tovább játszott. De az 5 perc sikeres kivédekezése egész biztos erősítette a lilákat. Zseniális volt a védekezés, rendszeres felszabadítások akasztották meg a támadásokat, sőt Pance csaknem gólt lőtt. A vendégek ekkor vesztették el végképp a győzelembe vetett hitüket.  

 

III. harmad
Mihalik – Virág T. összjáték végén lőtt a szélső, majd tett még egy kísérletet, de Vay résen volt. A csaknem folyamatos hazai támadások során a 44. percben Kiss D. a kékvonalról lőtt, Pance majd Mihalik is beleért a lövésbe, már 5:2. Megvan a mai győzelem! Kicsit később Berta lövése után Sila szerelése elromlott, két játékostársa vagy 3 percig reparálta a mamutot. Az 52. percben az Újpest 25 másodperc alatt használta ki emberhátrányát, Pance ment el a jobbszélen centerezését Mihalik helyezte a hálóba, 6:2. Innen már gálajátékot láttunk! A vendégek teljesen szétestek. Egy megszerzett koronggal Csanyi jobbról indult kapura, a kapus előtt elhúzta a korongot, 7:2. Vaynak ekkor lett elege. A kapus lejött, közben mérgében elhajította a bárdot – ez 10 perc fegyelmi. A beállt fiatal László Arnold kapust Mihalik és Turbucz is felavatta, 9:2 lett a vége.

 

A közönség vastapssal köszönte meg a csapatnak ezt a nagyon szép estét. Az Újpest mai játéka a Miskolc elleni győzelem egyenes folytatása volt. Kár, hogy közben volt pár meccsünk, amelyek nem illenek bele ebbe a sorba...
LS

 

Szilassy Zoltán: „Most látszódott annak a különbsége, hogy mi van akkor, ha betartjuk, amit megbeszélünk, és magas energiaszinten játszunk. Ma ezt elég komoly gólkülönbséggel sikerült abszolválni. Azért érdemlik meg a srácok a dicséretet, mert sikeresen öltük meg az ellenfelünk emberelőnyös játékát, ezután szépen kontrollálták a játékot. Bár 4:2-nél nem az az elsődleges cél, hogy gólt/gólokat üssünk, viszont az fontos, hogy ne kapjunk. Ez nem azt jelenti, hogy feladjuk a támadásainkat, hanem hogy a saját harmadunkon belül nagyon odafigyelünk, fegyelmezetten és koncentráltan játszunk. Ezt a srácok maximálisan betartották, sőt, még szép gólokat is szereztek az utolsó harmadban, amivel végleg eldöntöttük a mérkőzést! Most jön tizenegy nap szünet, utána a Fehérvár és a Ferencváros lesz az ellenfelünk. A srácok most kaptak öt nap szünetet, kivéve azok, akiket behívtak a válogatottba. Csütörtök reggel egy mini edzőtábor fog kezdődni, ami vasárnapig fog tartani. Kemény jeges- és szárazedzések lesznek, majd hétfőtől csak a Fehérvárra koncentrálunk. Bízom benne, hogy mind a négy nagyválogatott játékosunk el fog tudni utazni a válogatottal. Ha esetleg valaki nem, az csatlakozik hozzánk a felkészülésben. Bízom benne, hogy értékes munkát tudunk majd végezni.”

Vissza Vissza