Heti műsor, 46. hét

Kedden utazunk Fehérvárra, míg pénteken Pesterzsébeten az FTC lesz az ellenfél.

2015.11.14.

A válogatott szünet után a héten két mérkőzés vár az Újpestre. Kedden utazunk Fehérvárra, míg pénteken Pesterzsébeten az FTC lesz az ellenfél.


Az elmúlt hét a válogatott csapatokról szólt. Az A csapat Norvégiában játszott három elitcsoportos ellenféllel. Az eredmények (Norvégiával 0:4, Dánia ellen 1:2 büntetőkkel, Franciaoszággal 1:3) összesen egy pontot hoztak, de szereztünk mérhetetlen mennyiségű tapasztalatot, hogy mire számíthatunk májusban, hogyan kell játszani erősebb ellenfelek ellen.

 

A mérkőzések egyes szakaszaiban remekül helytállt a válogatott, de a teljes meccsek még nincsenek meg. Az Újpestet ketten képviselték, Kiss Dániel mindhárom mérkőzésen helyet kapott a csapatban, és kétszer játszott Csányi Karol, aki a dánok ellen megsérült. Első hírek szerint a lovaglóizom húzódott meg, ami sok esetben nehezen gyógyuló sérülés.


A hazai bajnokságot nézve a Fehérvár közvetlenül az Újpest előtt áll a táblázaton 8 pont előnnyel, de ellenük jó a mérlegünk: két meccs, két győzelem, és még be kell fejezni a sérülés miatt félebemaradt, most 1:1-re álló mérkőzést is. Csányi játéka kétséges, de a tervek szerint Elomo térdsérülése után visszatérhet a csapatba!


Az FTC előtt 6 ponttal vezetünk a MOL Ligában. Eddig egyszer találkoztunk az ősi ellenféllel, akkor Gröschl emlékezetes góljával hosszabbításban 3:2-re győztünk ellenük. Most is kellene a győzelem, de lehetőleg a rendes játékidőben!

 

MOL Liga:
2015. november 10, kedd, 18:30, Székesfehérvár: Fehérvár AV19 – UTE
2015. november 13, péntek, 19:00, Pesterzsébet: Ferencvárosi TC – UTE

Vissza Vissza