Fehérvár AV19 - UTE 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Csapatunkban nem léphetett pályára a válogatott mérkőzésen megsérül Csányi, és az eltiltott Garbacz!

2015.11.10.

Az Újpestben nem léphetett pályára a válogatott mérkőzésen megsérül Csányi, és az eltiltott Garbacz, továbbá a gyógyulófélben lévő Elomo. A hazaiaknál mindenki örömére visszatért az épp ellenünk súlyosan megsérül Devon Krogh. Ami feltűnt: nagyon sok játékos nyakvédővel lépett pályára, ez a védőeszköz a felnőtt csapatoknál korábban csaknem ismeretlen volt.
Eddig jól szerepeltünk a Fehérvár ellen, reménykedtünk, hogy e sorozat folytatódik.

 

Fehérvár AV19  -  UTE 4:2  (1:0, 0:0, 3:2)
Székesfehérvár, 528 néző, vezette: Halassy Gy., Babic V., Pálkövi B., Muzsik N.

Fehérvár AV19:
Kalnins - Krogh 1, Reiter A., Holmberg (2), Orban (2), Bodó 1 - Vokla, Szaller, Reisz, Szabó P., Shupe 1 - Arany, Szabó D., Kocsis 1, Tóth G., Szita - Hegyi Á., Szabó B., Hamvai, Reiter R., Mazzag Edző: Dietrich Tyler, Énekes Lajos

UTE: Pleszkán - Kiss D. (1), Lindgren, Pance 1, Mihalik (1), Virág T. - Hegyi Á., Huba, Kiss Á. 1, Nemes, Gágyor (1) - Zalavári, Dósa, Feil, Gröschl - Hodos, Sommer, Pichler Á., Dömötör, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
16:24 - 1:0 Kocsis (Holmberg, Orban)
43:52 - 1:1 Kiss Á. (Gágyor, Kiss D.)
46:05 - 2:1 Bodó
50:50 - 2:2 Pance (Mihalik)
51:13 - 3:2 Krogh (Orban, Holmberg)
60:00 - 4:2 Shupe

Kiállítás: 6 perc  ill. 10 perc
Lövések: 29 ill. 35 (7:7, 11:12, 11:16)

 

Kezdés előtt a csapatok és a nézők gyászszünettel emlékeztek Kósa Endrére, a Csíkszereda elhunyt játékosára.

 

I. harmad
Az Újpest némi fölényével indult a mérkőzés, Pance ügyeskedett, míg a másik kapunál Szabó B. lövése volt Pleszkán első munkája. Rossz jel volt az, hogy az első újpesti emberelőnyben legalább hatszor kezdtük újra a korongfelvitelt. A 7. perc táján feljött a Fehérvár, de összességében álmatag mérkőzést láthatott a közönség. Az embernek egyre inkább az volt a meggyőződése, hogy amelyik csapat előbb ébred, viszi a meccset. A 10. percben egy szép Kocsis – Tóth G. összjáték után mentett Pleszkán, majd Pance átadását Hegyi lőtte jó helyzetben mellé. Egy helyzet itt, egy lövés ott, sőt, talán élénkült az UTE játéka is. De hamarosan jött az, ami nem kellett volna: Orban visszacselezett az alapvonal mögül, balra passzolt az érkező Kocsishoz, aki kilőtte a hosszú, a bal alsó sarkot, 1:0. A gól utáni emberelőnyt nem használtuk ki.
Nem pörögtek a csapatok, gyenge meccset láthattunk. Egy gól nem komoly előny jégkorongban, az egyik csapatnak el kell kezdeni a góllövést. De tudunk fordítani? Az Újpest eddigi játéka nem feltétlenül ígérte a győzelmet.

II. harmad
Az Újpest kezdett aktívabban, előbb Kiss Á. lépett ki jobboldalt, de fölé lőtt, de nem talált be Kiss D., Hodos, majd Mihalik sem. Sikerül az egyenlítés? Pichler kiugrása után is Kalnins volt a győztes, aztán Vokla lövését fogta Pleszkán. Ezután jött 3 percnyi emberhátrány (1 perc dupla), ami visszavetette a mieinket. Bodo kényszerítette Pleszkánt bravúrra, de megúsztuk a büntiket. A 31. percben megint Kiss Á. lépett meg, balról bejött középre, de szinte lelőtte a kapust. Nem tudott az Újpest gólt lőni. Az vendégcsapat támadásai nagyjából abból álltak, hogy valaki bevitte a korongot a fehérvári harmadba, majd egy csel után kapura lőtt. A csatárok között  összjáték nem alakult ki, ma mindenki maga próbálta megoldani a góllövést. És ez nem ment.

 

III. harmad
A visszatért Krogh lövését fogta Pleszkán, majd a 43. percben Feil kettő az egyben ment el a jobbszélen, nem centerezett, hanem lőtt – a gól most is elmaradt. De egy perc múlva végre megvolt az egyenlítés, Kiss Ákos lőtt, Kalnins némi segítségével betalált, 1:1! Akkor lehet fordítani, elhozni a három pontot! De a hazaiak nem így gondolták: két perc múlva egy ütemes hazai támadás végén hárman zúdultak az újpesti kapura, végül Bodo volt eredményes, 2:1. Hamar elrontották a lilák örömét a kékek… Ismét az egyenlítés volt az Újpest célja, ami az 51. percben sikerült: egy buli után Mihalik hátratolta a korogot, Pance egyből lőtt, 2:2. Tehát megint itt volt a fordítás lehetősége – egészen 23 másodpercig… Akkor Orban balról átlőtte a kapu előtt a korongot, amire üresen érkezett Krogh, egy lépésről kapásból betalált, 3:2. Sok meló az egyenlítésért, aztán rögtön kapjuk a gólt – lélektanilag a legrosszabb avagy a legjobb történés, persze nézőponttól függően. Aztán ahogy ilyenkor kell, ment az Újpest, de egy kiállítás megfékezte a mieinket. Az utolsó percben kapus nélkül támadtunk, de Shupe nagyon messziről betalált, 4:2 lett a vége.


Sajnos, ma az Újpest a támadásokban gyengén, szétesően teljesített. A hazaiak - elsősorban a légiósoknak köszönhetően - jobbak voltak, megérdemelten győztek.
LS

 

Szilassy Zoltán:Nem éreztem azt, hogy a mérkőzés folyamán bármikor is összezuhantunk volna. Annyi történt, hogy a lőtt góljaink után egyből kaptuk a gólokat. Ez betudható a koncentráció hiányának. Nagyon könnyű gólokat engedélyeztünk a hazai együttesnek. És bár szép gólokat lőtt a Volán, de ehhez vastagon kellettünk mi is. Pont azért érdemelte meg az ellenfél a győzelmet, mert kevés helyzetből lőtt hármat, mi meg sok lehetőségből csak kettő. Nem játszottunk rosszul, csak kihagytuk a helyzeteinket, ami ma megbosszulta magát.

Vissza Vissza