UTE - HSC Csíkszereda 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Hátrányból fordítva nyertük meg a találkozót!

2015.11.17.

Visszatért a kapitány! Teemu Elomo idei első bajnoki meccsére készült, vele biztosan erősebb lesz az Újpest. A vendég Csíkszereda az új légiósokkal nagyon megerősödött. Az erdélyiek péntek óta minden nap bajnokit játszottak, mind a négy meccsüket megnyerték, kettőt a román bajnokságban, kettőt a MOL Ligában. Sajnos, elég hiányos volt a lelátó, idén több nézőhöz vagyunk szokva a Megyeri úton.

 

UTE - HSC Csíkszereda 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Újpesti Jégcsarnok, 302 néző, vezette: Haszonits M., Mayer G., Bedő P., Kis-Király B.

 

UTE: Sila - Kiss D. (1), Lindgren, Pance (1), Mihalik, Elomo 1 - Hegyi Á. 1(1), Huba, Nemes 1(1), Kiss Á. (1), Gágyor - Garbacz Á., Dósa, Feil, Gröschl, Virág T. - Zalavári, Hodos, Dömötör, Pichler Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt,

 

HSC Csíkszereda: Peksa - Ozols, Bors, Tambijevs, Antal Zs., Berlev - Salló, Bednár, Mahdzeyeu, Dyadyushko, Mironov - Papp Sz., Gecse, Mihály E., Moldován, Farkas T. - Orbán Sz., Molnár Zs. (1), Molnár Z. 1,  Bíró T. (1). Edző: Geréb István

 

Gólok:
31:28 - 0:1 Molnár Z. (Molnár Zs., Bíró T.)
41:03 - 1:1 Nemes (Hegyi Á.)
48:06 - 2:1 Elomo (Pance, Kiss D.)
54:43 - 3:1 Hegyi Á. (Nemes, Kiss Á.) 

 

Kiállítás: 10 perc ill. 12 perc
Lövések: 32 ill. 41 (8:17, 7:15, 17:9)

 

I. harmad
A Csíkszereda kezdett jobban, ezt tovább segítette az első hazai emberhátrány is, de Sila hathatós közreműködésével megúsztuk a gólt. A vendégek nagyon pörögtek, beszorították az Újpestet, de a védelem kiszorította a támadókat a kapu elől, a párharcok elsősorban a palánkok mentén folytak. A védelem belül zárt, ezzel csökkentették a gólveszélyt. Ugyanakkor nagyon kellett figyelni, mert a mozgékony, technikás orosz csatárok pillanatok alatt a kapu elé tudtak kerülni. Egy veszélyes újpesti ellenakció során a 6. percben Kiss Á. Gágyorral remekül játszott össze, de Peksa jó helyen volt. A vendégek letámadtak, nehéz volt a liláknak egyáltalán támadást indítani. A 8. percben Berlev cselsorozattal hozta magát helyzetbe, de Sila ma nagyon jól védett. Fölényben játszottak a kék-fehérek, komoly védelmi munkába került, hogy nem jutott a hazai kapuba a korong. A 14, percben láttuk az elő igazi Elomo megmozdulást, szép cselekkel jutott a kapu elé, ahol faultolták. A kettő perc szerencsére a Szereda kapuja előtt telt, bár gól nem sikerült. Az embernek az volt az érzése, hogy sok újpesti emberelőny kellene, máshogy nem nagyon kerülünk fölénybe. A tempó fokozódott, egyre többször jött fel az Újpest is, javult a mérkőzés. A 17. percben Dyadyushko remekül cselezett, a kapu elé jutott, de Silán fennakadt a korong. A harmad vége előtt Mihálik szépet ment a baloldalon, de gyakorlatilag főbe lőtte a kapust.
Ez a játékrész a vendégeké volt, sokat támadtak, lőttek, kellett a jól betanult fegyelmezett újpesti védekezés. Bíztató volt, hogy az újpesti első sor egyszer-kétszer megvillant, játékuk idézte a tavalyi év akcióit, de a gólokat még nem. A győzelemhez sokkal aktívabb újpesti támadójáték kell!

 

II. harmad
Támadott az Újpest, de majdnem bánta: egy villámgyors ellenakció során Mahdzeyeu kettő az egyben húzott kapura, de nem centerezett, Sila hárított. Hegyi jó akciója után Berlev, majd Tambijevs lövését fogta az Újpest szlovén kapusa. A vendégek játszottak fölényben, de az Újpest egyre több ellentámadást vezetett. A hazai emberhátrány után javult az iram, az Újpest egyre többet próbálkozott. A nézőtéren is remek hangulat alakult ki. A dob hozta az alapot, szóltak a szurkolói nóták, és amikor mindkét tábor egyszerre nyomta, olyan hangzavar volt a csarnokban, mintha 1200 néző lett volna a nézőtéren! A nézőtéri szurkolás emelte az iramot, és viszont, a nagyobb tempó erősítette a szurkolók hangját. A 32. perc meghozta az első gólt: az újpesti támadást megkontrázták a vendégek, a kettő az egy elleni akció ezúttal centerezést hozott, majd gólt, Molnár Z. volt eredményes, 0:1. Kár, már épp feljövőben volt az Újpest! De hát az egyik félnek el kell kezdeni a gólgyártást. A 32. percben Kiss D. szerzett korongot, kapuig, kapusig jutott, gólig nem. A következő emberelőnyt elrontottuk, rosszul támadtunk. A harmad végére tovább fokozódott az iram, egész jó meccset láthattunk, de az egyenlítés elmaradt.
A kérdés az volt: meddig bírja a Csíkszereda ezt az iramot? Azért öt nap öt meccs nagyon komoly terhelés, és az Újpest harmadik harmadban erősíteni szokott! 

 

III. harmad
A második játékrész utóhatásaként 4-4 játékossal kezdtek a csapatok, és gyorsan sikerült az egyenlítés! Hegyi a jobbhátvéd helyéről lőtt, Kiss Á. és Nemes helyezkedett a kapu előtt, utóbbi ütője irányította gólba a korongot, 1:1. Az Újpest átvette az irányítást, a vendégek egyre ritkábban szabadultak ki a térfelükről. A közönség tovább bíztatta, hajtotta a lilákat. Közben Molnár Zs. lövését spárgázta ki Sila – ha kijöttek a vendégek, mindig veszélyesek voltak a kapura. A 47. percben Elomo és Gágyor játszott össze, de Peksa jó kapus. Aztán a 49. percben egészen visszatért Elomo! A baloldalon remek cselekkel húzott kapura a csatár, lövése megtalálta azt a kis helyet a kapus mellett, ahol befért a gól, 2:1! A gól után utolsó erejét összeszedte a vendégcsapat, jöttek előre, de most nagyon jól jött, hogy játékosaink vérében van a megtanult védekezés, remekül tartották a csíkiakat. Az Újpest letámadott, a megszerzett korongokat megbecsülte, nem kapkodott, szóval rutinosan játszottunk! Az 55 percben Nemes lépett meg középen, kissé balra húzott, majd leírhatalan mozdulattal passzolt a jobboldalt fellépő Hegyihez, aki a kapus lába között bombázott a kapuba, 3:1! Biztos lett a győzelem!
A végére már csak kisebb izgalmak maradtak, a három pont az Újpesté lett! 

 

A mostani Csíkszereda egy egész más csapat, mint amit az előző három meccsen láttunk. Az orosz légiósok nem nagytermetűek, de gyorsak, technikásak, jól kombinálnak, jól lőnek, remekül kevernek. Az első két harmadban fölényben játszottak, de lassan megfordult a játék. A harmadik harmadban az Újpest komoly erőfölénybe került, a fölényt sikerült gólokra váltani. Jó iramú, jó hangulatú mérkőzésen megérdemelten győzött a lila-fehér együttes. Az erősen feljavult Csíkszereda az előttünk álló csapatoknak is komoly ellenfele lesz!
LS

Szilassy Zoltán:Jól hokizott a Csíkszereda a mai napon. Az első harmadban sokkal többet volt náluk a korong, ebből kifolyólag a mi játékunk nem volt olyan, mint amilyet szerettünk volna. Legnagyobb bánatunkra még a koronggal is jól bánt a vendég együttes, így nem nagyon tudtunk kibontakozni. Ekkor kapusunk, Sila tartotta a frontot. A fordulópont a bekapott gól után történt, amikor is elkezdtük azt a játékot játszani, amit az első perctől kezdve szerettünk volna. Ismét csak azért tudtuk megfordítani a mérkőzést az utolsó harmadban, mert ekkor jött ki a sebességfölényünk, a szeredai csapat elfáradt. Örülök, hogy Elomo újra a pályára léphetett, bár folyamatosan kérdeztük tőle, hogyan érzi magát. Volt, amikor ő kérte, hogy visszamehessen a jégre. Kicsit több mint két hónap után játszott tétmeccset, és még egy csodálatos gólt is lőtt. Jól hokizott, sok korongot szerzett, újra a motorja volt a csapatnak!

Vissza Vissza