Žilina – UTE 6:2 (3:0, 0:2, 3:0)

Felkészülési mérkőzés!

2015.08.21.

A mérkőzés első percétől látható volt, hogy a Žilina sokkal erősebb csapat, mint tegnapi ellenfelünk - nem csoda, hogy a helybeliek legalább 8 gólos győzelemre számítottak.

 

Lindgren ma nem öltözött be, mert a tegnapi meccsen kisebb sérülést szenvedett, és az edzők nem akartak komolyabb problémát kockáztatni egy felkészülési találkozó kedvéért. Bár a meccset jól kezdtük, a tegnapinál sokkal gyorsabb tempó és egyéni hibáink az első harmad a Zsolna 3-0-ás vezetését eredményzte, ami vendéglátóink várakozását látszott igazolni. Koncentráltabb játékunk és Sila feljavuló védései mellett a Žilina három gólos vezetésből fakadó csalóka magabiztossága is közrejátszhatott abban, hogy a második harmadban az addig is szép számmal vezetett támadásaink sorából kettő is góllal ért véget.

 

Az elsőnél Nemes Benjámin érkezett meg a kapu elé, s jobbról finoman emelte be a pakkot a kapuba. A második gólt Michalik szerezte, aki fifikásan kihasználta, hogy az ellenfél kapusa középről várt lövést, kikorcsolyázott a kapujából, így a bal oldalon készenlétben álló játékosunk egy ügyes csuklómozdulattal a vas alá emelte a korongot. Így a középső harmadot 0-2-re nyertük.

 

A harmadik harmad sajnos újra zsolnai góllal indult – és folytatódott. Gyakori kiállításaink, két 10 perces büntetésünk, valamint Gágyor sajnálatos első harmadbeli sérülése miatt meccs közben többször is át kellett rendezni a sorokat. A nagyon szervezetten játszó Zsolna pedig nem hagyta kihasználatlanul az adódó lehetőségeket. Bár a harmadik harmadban is több helyzetet sikerült kidolgoznunk, ezek rendre elakadtak a jó ritmusban közbeérő zsolnai védőkön vagy a kapuson.

 

Kétségtelen, hogy - Gágyor sérülésétől eltekintve - ez a mérkőzés is remekül szolgálta felkészülésünket. Az a két meccs alatt kiderült, hogy van potenciál a csapatban, egyénileg jó képességű játékosaink vannak. A csapatjátékon még van mit csiszolni, de a szezonig hátralévő három hét erre elegendő lesz.

 

Szilassy Zoltán: "Voltak nehézségeink a kétnapos túra során, ráadásul lett három sérültünk is: Dömötör, Lindgren és Gágyor. A játékunkban nyilvánvalóan kell még fejlődnünk, de van három hetünk. Jó, hogy erős csapatok ellen tudtunk játszani, mert ilyenkor jobban kijönnek a hibáink. Arra például nagyon kell figyelnünk a szezonban, hogy ne kövessünk el büntetéssel járó szabálytalanságokat a támadó harmadban."

 

A mérkőzés nézői közt találtuk tavalyi védőnket, Durakot is, aki ebben a szezonban a Skalica extraligás csapatában játszik. A felkészülési mérkőzésükön első sorban helyet kapó játékos igyekszik bizonyítani, hogy a MOL Ligából érkezve a csapat erőssége tud lenni, és sikereket kívánva csapatunknak lelkesen ígérte, hogy követni fogja MOL Liga szereplésünket.

 

Gágyor váll- és Dömötör térdsérüléséről az otthoni MRI vizsgálatok után tudunk majd többet, mindkettejüknek mielőbbi jobbulást kívánunk!

Vissza Vissza