Siker az első felkészülési meccsen

A világbajnokságra készülő magyar válogatott hosszabbítás után 4-3-ra nyert Ausztria ellen Székesfehérváron

2018.04.05.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és edzői stábja úgy döntött, Rajna Miklós kezd az osztrákok elleni székesfehérvári találkozón, és Duschek Dávid volt a tartalék. Kóger Dániel viselte a csapatkapitányi C betűt, Sarauer Andrew és Stipsicz Bence volt a két helyettes. Léránt René, Szaller Márk és Odnoga Mátyás kihagyta a találkozót, míg a fehérvári születésű Szabó Bence debütált a válogatottban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remekül kezdte a meccset a magyar csapat, már a 2. percben megszerezte a vezetést: Sarauer jó ütemű passzát Sofron István a bal szélről a hálóba bombázta. A mieink egy perccel később megfogyatkoztak Reisz Áron kiállítása miatt, de a speciális egység jól tette a dolgát, majd emberelőnybe kerülve nagy ziccer maradt ki. A harmad derekán a magyarok beszorították az osztrákokat, és Sarauer előtt adódott újabb lehetőség. Az A csoportos vb-re készülő rivális kevésszer dolgoztatta meg Rajnát.

 

A második harmadban is nagy volt a tempó, de továbbra is a magyarok irányítottak, és a lehetőségek sem maradtak el: először Németh Attila lövése ment mellé, majd Kóger Dániel került helyzetbe a kapu előtt. A meccs felénél a mieink emberelőnyből növelték előnyüket, Hári János lövésébe Erdély Csanád tette bele az ütőjét, így a korong a hálóban kötött ki. Nem sokkal később az osztrákok még egy büntetést kaptak, és a magyar csapat ezt is gyorsan kihasználta: Rajna védése után indult meg a kontra, Sofron lövése még kijött a kapusról, de Nagy Gergő már nem hibázott – ezzel 3-0-ra vezetett a válogatott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdtek feléledni az osztrákok, Varga Arnoldnak egyszer a gólvonalról kellett menteni, majd a 38. perben Manuel Ganahl már bevette a kapuját. Úgy tűnt, a mieink gyorsan visszaállítják a háromgólos különbséget, de Reisz Áron gólját végül érvénytelenítették. Az utolsó percben Sofron került nagy helyzetbe, ám az ellenfél kapusa jól védett.

 

A magyar csapat egy átnyúló kiállítás kivédekezésével kezdte a harmadik játékrészt. A bírók egy osztrák találatot is visszavontak, de a 49. percben Steven Strong gólja már érvényes volt, ezzel minimálisra csökkent a vezetés. A mieink Sebők Balázs és Szirányi Bence megindulása révén kerültek helyzetbe, de nem tudtak túljárni az osztrák kapus eszén. Az 55. percben Strong kiegyenlített, és bár ezt követően is több lehetősége volt a magyaroknak – elég csak Sebők centerezésére, majd az emberfór alatt kialakított helyzetekre gondolni –, újabb gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ráadás fél percig tartott, ugyanis a magyarok szép támadása végén Sofron készített elő Sarauernek, aki a kapuba lőtt, ezzel eldöntve a meccset.

 

A két csapat csütörtökön Bécsben is találkozik.

 

Magyarország-Ausztria 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0) - hosszabbítás után

 

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: „Mindig jó érzés nyerni. Az első harmad rendben volt, a másikban nagyon jól játszottunk, aztán a harmadikban nem vigyáztunk eléggé a korongra, elkövettünk pár buta hibát. Talán túlzottan is próbálkoztak a játékosok, meg akarták mutatni, hogy mit is tudnak, de most az ilyen hibákból egyenlített az ellenfél. A hibákat leszámítva kontroll alatt tartottuk a meccset. Sokaknak ez volt az első mérkőzésük több hét után, így érthetőek a hibák, de a jövőben ezeket meg kell szüntetnünk.”

 

Sofron István, a válogatott csatára: „Egész jól kezdtünk, aztán picit magunkra húztuk az ellenfelet. Mindkét csapat a felkészülés közepén tart, és még nagyjából a keret fele hiányzik, így nagy következtetéseket nem kell levonni ebből a meccsből, összességében egy jó felkészülési találkozó volt. Jól éreztem magam a jégen, bár voltak hibáim.”

 

Kóger Dániel, a válogatott csatára: „Megtiszteltetés volt csapatkapitánynak lenni hazai közönség előtt, de vagyunk többen a csapatban, akiknek nem kell betű a mezen ahhoz, hogy vezetők legyünk. Első felkészülési meccs-szaga volt, akadtak helyzeteink, a sorom több gólt is lőhetett volna, de sajnos kaptunk is egyet. Erre a teljesítményre lehet építkezni a jövőben. Minden meccsen megpróbálunk fejlődni, hogy a vb-re készen álljunk.”

 

A sorok:

 

Kóger, Hári, Erdély
Sofron, Sarauer, Nagy G.
Benk, Sebők, Sárpátki
Kocsis, Reisz, Németh

 

Stipsicz, Szabó D.
Wehrs, Nagy N.
Szirányi, Kiss
Szabó B., Varga

 

Rajna (Duschek)

 

A további program

 

április 5., csütörtök, 19:15: Ausztria-Magyarország (Bécs, Albert Schultz Halle)
április 11., szerda: Szlovénia-Magyarország (Bled)
április 13., péntek, 19:00: Magyarország-Japán (Miskolc)
április 18., szerda, 17:30: Magyarország-Ukrajna (Vasas Jégcentrum)
 

A keret

 

Név Poszt Klub
Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós G Fehérvár AV19
     
Kiss Dániel D UTE
Léránt René D Dunaújvárosi Acélbikák
Nagy Nilan D UTE
Stipsicz Bence D Fehérvár AV19
Szabó Bence D Fehérvár AV19
Szabó Dániel D Fehérvár AV19
Szaller Márk D Fehérvár AV19
Szirányi Bence D Fehérvár AV19
Varga Arnold D UTE
Wehrs Kevin D HC TWK Innsbruck (AUT)
     
Benk András F UTE
Erdély Csanád F Fehérvár AV19
Hári János F Fehérvár AV19
Kocsis Ferenc F Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Fehérvár AV19
Nagy Gergő F Quad City (USA)
Németh Attila F Ferencvárosi TC
Odnoga Mátyás F Dunaújvárosi Acélbikák
Reisz Áron F Fehérvár AV19
Sarauer Andrew F Villach (AUT)
Sárpátki Tamás F Fehérvár AV19
Sebők Balázs F KalPa (FIN)
Sofron István F Villach

 

(forrás: jegkorongszovetseg.hu)

Vissza Vissza