Három utánpótlás játékosunk is profi szerződést kapott!

Márkus Levente, Pokornyi Dávid és Szalma Zsolt is a felnőttekkel készül

2018.05.22.

Az elmúlt években már megszokhatták szurkolóink, hogy felnőtt csapatunk vezetősége bátran „nyit” a fiatalabb korú játékosok felé, így is teret adva a fejlődésüknek a rutinosabbak mellett. A tavalyi szezonban is bátran nyúltunk az U20-as illetve az U18-as csapat egy-egy játékosához, ha arról volt szó, így annyira nem meglepő, hogy az előttünk álló bajnokságra hárman, Márkus Levente, Pokornyi Dávid és Szalma Zsolt is profi szerződést kapott a klubtól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az „újak” már nem is annyira újak a mérkőzésre járók számára, hiszen Levi már két alkalommal is védte a kapunkat az Erste Ligában … egyszer Brassóban állt be, és kapott gól nélkül hozta le a húsz percet, a második alkalom pedig a középszakaszban volt, egy Dunaújváros elleni összecsapáson, amikor is végig ő állt a kapuban. Levi így összegezte az előtte álló lehetőséget: „Nagyon örültem, amikor megkerestek ezzel az ajánlattal. Köszönöm a bizalmat és a belém fektetett munkát, mind az edzői stábtól, mind a szüleimtől egyaránt. Nagyon sok munka és kitartás kellett ahhoz, hogy eljussak a felnőtt csapatba. Úgy gondolom nagyon jó szezont fogunk zárni a következő bajnokságban, reméljük minél jobb helyezéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2000-es születése ellenére Dávid is már két éve fel-le ingázik az újpesti U18-as és a felnőtt csapat között. Összesen 36 Erste (Mol) Liga mérkőzésen lépett már jégre, így neki védőként nem kell bemutatni az ellenfeleket. „Poki” az alábbi gondolatot osztotta meg velünk: „Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a következő szezonban az Újpest felnőtt csapatában játszhatok juniorként. Már az előző években is megkaptam a lehetőséget és a bizalmat, hogy fiatalként kipróbálhattam magam a felnőttek között. A jövőben azon leszek, hogy minél többet fejlődjek, és megtegyek mindent a csapat sikeréért. A Megyeri úton nevelkedtem és eddigi jégkorong pályafutásom alatt mindig lila-fehérben játszottam. Egy gyerekkori álmom, hogy bajnok lehessek az Újpesttel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hármas egyik legrutinosabb tagja Zsolt, aki már túl van az ötven (pontosan 54-nél jár – szerk.) felnőtt bajnoki mérkőzésen. Ezeken három gólt és két gólpasszt jegyez, így ő már megízlelte milyen betalálni az ellenfelek kapujába. Ezt a Brassó, a Fehérvár, és a Ferencváros is megtapasztalhatta, valamint a MAC és a DVTK ellen jegyezte az aszisztokat. Csatárunk így várja a bajnokságot: „Sajnálom, hogy a tavalyi szezon vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Úgy gondolom, hogy több volt a csapatba, mint amit kihoztunk magunkból. Ha csak magamat nézem, a szezon nagy része úgy érzem jól sikerült, a sérülésem után kicsit nehezen tértem vissza arra a szintre, ahol voltam, de sok segítséget kaptam ebben az időszakban. Hála Istennek a sérülésnek már nem igazán van nyoma a vállamban. A jövő szezont nézve még nagyon izgatott vagyok, jó csapat kezd kialakulni, az új emberek is gyorsan beilleszkedtek a közössége. Jó a hangulat, jó a munka, kíváncsian és bizakodva várom az előttünk álló bajnokságot.

 

Mind a három játékosunknak sikeres és sérülésmentes szezont kívánunk!

Vissza Vissza