UTE - DVTK Jegesmedvék 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Öt góllal vertük a bajnokot!

2015.10.09.

DVTK Jegesmedvék csapata tiszteletre méltó győzelmi sorozattal érkezett a Megyeri útra. A táblázat élén álló tavalyi bajnok utóbbi hét bajnokiját megnyerte, eddig 27 pontot gyűjtöttek. Az Újpest védekezése egyre jobban összeáll, de a góllövés kényes pont a liláknál. Amikor sikerült három gólt lőni, megvolt a győzelem, de sokszor csak egyig vagy kettőig jutottunk, eddig 10 pont jött össze a MOL Ligában.


Az Újpest felállása nem változott, de a sorok összetétele igen. Ma este több, mint négyszázan jöttek össze, és legalább negyvenen bíztatták a Jegesmedvéket is.

 

UTE - DVTK Jegesmedvék 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Újpesti Jégcsarnok, 432 néző, vezette: Halassy Gy., Haszonits M., Berger Á., Pálkövi B.

 

UTE: Sila -  Kiss D., Lindgren (1), Pance 2(1), Mihalik 1(2), Virág T. (1) - Hegyi Á. (1), Huba, Nemes, Csanyi 1, Kiss Á. (1) - Garbacz Á. 1, Dósa (2), Feil, Gröschl 1(1), Hodos - Zalavári, Sommer,  Pichler Á., Dömötör (1), Turbucz Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

 

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Dudas (1), Leppanen, Hajós, Tóth A., Cseter - Sagert (1), Gőz, Miskolczi, Dansereau, Booras - Laczkó Á., Vojtkó, Galanisz 1, Somogyi, Pavuk - Szilágyi, Popovics, Láda B., Ritó Edző: Mayer Péter, Kontsas Jukka 

 

Gólok:
12:55 - 1:0 Pance (Virág T., Mihalik)
24:13 - 2:0 Csanyi (Kiss Á.)
27:55 - 3:0 Garbacz Á. (Dósa, Gröschl)
34:46 - 4:0 Pance (Lindgren, Mihalik) e
e
36:33 - 4:1 Galanisz (Dudas, Sagert)
54:25 - 5:1 Mihalik (Pance, Hegyi Á.)
55:13 - 6:1 Gröschl (Dósa, Dömötör) 

 

Kiállítás: 4 perc  ill. 10 perc
Lövések: 37 ill. 39 (12:14, 11:12, 14:13)

 

I. harmad
Mintegy negyven perces késéssel indult a mérkőzés, ugyanis az egyik kapu előtt hibás volt a jég, és ennyi ideig tartott, amíg sikerült befoltozni a lyukat. A bedobás után azonnal belekezdtek a csapatok. Az első lövést Nemes eresztette el, Adorján fogta. A 2. percben Sila bizonyíthatta formáját, amikor Pavuk közeli lövését hárította. Az élénk iram, az aktív újpesti játék hamar beindította a közönség hangját, zúgott a „Hajrá lilák, és csak az Újpest” rigmus. Jó volt a játék, jó volt a hangulat! Amikor a miskolciak támadtak, feltűnt, milyen jó és pontos az Újpest védekezése. Már ekkor látszott: kár, hogy a mai nem tévés meccs, mert ma este remek hokit láthattunk a Megyeri úton! A 7. percben Dansereau lövését kapta el Sila. A másik oldalon egy kimondottan látványos Csanyi - Kiss Ákos – Nemes támadás végén a lövés nem sikerült, de az akció nagyon szép volt! Egyik csapat sem került tartós fölénybe, de mindkét oldal bátran támadott. Turbucz – Pichler akciót hatástalanított Adorján, majd a másik oldalon Dudas lőtt, de Sila most is ott volt. Jó volt a meccs, idén Újpesten még nem láttunk jobbat! A 12. percben Dudas, majd Hajós lőhetett volna gólt, odaát Mihalik lőtt veszélyesen. A 13. percben aztán összejött: Pance egy beadást közelről rálőtt, Adorján hárított. Az ismétlés mellé ment, de a palánkról ismét Pance elé került a korong, aki bevágta, 1:0! Megvan a vezetés! A gól után egy Csanyi – Kiss Ákos akció után majdnem sikerült duplázni az előnyt, majd Hodos ügyeskedett. Aztán Sila által úsztunk meg három gólt, és Gőz távoli bombáját is hatástalanította kapusunk. Olyan jó, pörgős volt a meccs, amilyenhez Újpesten nem vagyunk hozzászokva. Hol az egyik, hol a másik szurkolótábor hangja volt erősebb, de összességében a hazaiak hangban is vezettek a szünetben.
Elképesztően jó harmadot játszott az első és a hatodik helyen álló csapat. Ha az Újpest korábban hasonló játékot mutatott volna, sokkal előrébb állna a Ligában! A szünetben a szurkolók értékelték a látottakat, de győzelemre még senki nem mert gondolni.

 

II. harmad
A Miskolc – bocs, a DVTK – beindult, beszorították Az Újpestet, de a lila védekezés most is működött. Három perc múltán már megint támadtunk, kiegyenlítette az Újpest a játék képét. A 24. percben Pichler két gólt is lőhetett volna, de Adorján kapus nagyon a helyén volt. Az UTE új oldalát mutatta: mind a négy csatártrió remekül játszott, veszélyesen támadott. Mostanra formába jött az egész csapat! A 25. percben sikerült korongot szerezni az ellenfél harmadában. A támadás az alapvonal mögé került, ahonnan Kiss Ákos passzolt vissza a baloldalon Csanyinak, aki 5 méterről a kapuba lőtt. Egy pillanatig senki nem mert örülni a gólnak, mert elmozdult a kapu. De a gól előtt, vagy után? Az ítélet: érvényes a találat, a kapu a lövés után mozdult el, 2:0! És kettó-null után is bátran támadott az Újpest! A 28. percben felállva támadunk, Garbacz a jobboldali kékvonalról eleresztett egy erős lövést, amely utat talált a hálóig, 3:0! Ez igen! Három lőtt góllal győzni szoktunk! A vendégek időt kértek, ehhez a helyzethez nincsenek hozzászokva, és az Újpest ellen különösen váratlanul érhette őket a jelentős hátrány. De még nem volt vége! A 35. percben emberelőnyben kerülve 26 másodperc után egy lövés kijött a kapusról, Pance arra járt és belőtte, 4:0! Először gondoltuk komolyan: megvan a meccs! Igen, a Jegesmedvék ellen meg lehet a meccs! A vendégek nagyon belekezdtek, menteni a veszett fejsze nyelét, vagy tán az egész fejszét. A 37 percben egy balról áttett korongot jobbról kapásból lőtte Galanisz az újpesti kapuba, 4:1. Az Újpestnek rosszul esett a gól, de a találat biztosította a feszültséget a hátralévő időre! Beindult a DVTK, de az Újpest hihetetlenül szervezetten védekezett, és amint lehetett, visszatámadtunk, lőttünk.
Eddig igazán jó és izgalmas mérkőzést láttunk, és az eredmény is jól alakult a hazaiak részére. A vendégek határeseten álltak: lehet mínusz 3-ról fordítani, vagy sem? A nézők közül már egyre többen hitték: ma este meglesz az újpesti siker!

 

III. harmad
Emberelőnyben kezdtünk, de az simán elment. Utána a miskolciak jöttek, támadtak, de megint remekül működött az Újpest begyakorolt védekezése. A játékosok remekül dolgoztak együtt, minden csatárra jutott védő, mindig jött a segítség, az ütközés, és a végén ott volt Sila. Egyik vendégtámadásnál Gröschl ütője eltörött, de a center háromszor is blokkolta - hol testtel, hol korcsolyával - a miskolciak lövéseit. A védekezés remekül működött, és ellentámadásokra is jutott energia. A 45. percben a vendégek emberelőnyét kivédekeztük. Talán ekkor veszítették el végleg a hitüket, hogy ma pontot szerezhetnek... Az 51. percben Kiss Á. és Csanyi többször is szépen összejátszottak, már-már gólt láttunk, de nem, kimaradt a lehetőség. Az 52 percben a vendégtámadás során Sila négy olyat védett, hogyha bármelyik lövés bemegy, egy szót sem szólhattunk volna. Az idő haladt, a háromgólos előny egyre határozottabban jelezte az Újpest győzelmét, de az 54. percben dőlt el végleg a meccs: Hegyi jó cselekkel lépett fel a jobboldalon, balra passzolt, Mihalik közelről gólt lőtt, 5:1! És hamar jött az utolsó csapás: Dömötör jobboldali beadását Gröschl középen fordulásból tette a kapuba, 6:1! 6:1 a bajnok és listavezető ellen! A hátralévő idő ünnepléssel telt, de az újpesti játékosok figyelme a 60. percig nem lankadt.
Az év eddigi legjobb játékával az Újpest megérdemelten verte a MOL Ligát vezető Jegesmedvéket. Mindenki sajnálhatja, aki nem látta a mai mérkőzést! Ilyen teljesítményt idén még nem mutatott az Újpest, de az is lehet, hogy a MOL Liga idei legjobb meccsét láttuk. 
Az Újpest mai játékán látszott: a csapat megtanult védekezése a legjobbak ellen is hatásos. És ha tudunk gólt lőni, legyőzhetjük a Liga valamennyi csapatát! A mai mérkőzés nagyon magasra tette a mércét: ha az Újpest így tud játszani, alapelvárás a győzelem minden ellenféllel szemben. A szurkolók nem véletlenül énekelték a meglehetősen ritkán hallható szurkolói dalt: ÚJPEST PARÁDÉ, ÚJPEST PARÁDÉ!

 

Szilassy Zoltán:Ha valaki azt mondja a mérkőzés előtt, hogy öt góllal legyőzzük a Miskolcot, akkor azt mondom neki, hogy a hokiban minden benne van, ez egy ilyen sportág. A Csíkszereda elleni mérkőzés után már voltak bennem nagyon jó érzések. Hat pontot szereztünk két meccsből, a győzelem mindig kiváló érzés, de azért az nagyon kellett, hogy a Szereda elleni meccset alaposan kivesézzük a játékosokkal. Ez meg is történt. Örülök, mert az ott felvetett észrevételeimet megfogadták a játékosok. Végre a kapu előtt is tettük a dolgunkat. Olyan gólokat lőttünk, amiket már régóta szerettem volna látni a csapattól. Természetesen, ha kapus szemmel nézem a mai meccset, örültem volna, ha shootout a vége, de egy hibánkból megszerezte a szépítő találatot az ellenfél. Az utána következő négy percben kicsit megzavarodtunk, de rendeztük a sorainkat, és újabb gólokat értünk el egy olyan csapat ellen, aki tavaly mindent megnyert.”

LS

Vissza Vissza