UTE - HSC Csíkszereda 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Az utolsó percekben nyertük meg a mérkőzést!

2015.10.05.

Egy hét újpesti meccsszünet után fogadtuk az alaposan leterhelt Csíkszeredát, ahol négy új légiós játékos is helyet kapott. Nálunk egy új csatár, a szlovén Eric Pance került a csapatba. Tőle gólt, a csapattól győzelmet vártunk ma este.

UTE - HSC Csíkszereda 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Újpesti Jégcsarnok, 325 néző, vezette: Varjú Á., Bachurik J., Mizsák P., Soós D.

UTE:
Sila - Lindgren, Kiss D. 1, Nemes, Mihalik (1), Pance 1 - Huba, Hegyi Á., Csanyi, Gröschl (1), Turbucz - Dósa 1, Garbacz Á., Pichler Á., Dömötör, Kiss Á. (1) - Zalavári, Sommer, Feil, Virág T. (1),  Hodos (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

HSC Csíkszereda: Ruczuj - Ozols 1, Bednár, Kropotin, Tambijevs, Berlev - Mikéska, Bors, Heffernan K. (1), Heffernan S. (1), Farkas T. - Salló, Gecse, Mihály E., Moldován, Bíró T. - Orbán, Geréb, Okos, Rokaly. Edző: Geréb István, Nagy Béla

Gólok:
28:54 - 1:0 Dósa (Hodos, Kiss Á.
)
44:39 - 1:1 Ozols (Heffernan K., Heffernan S.) ee
56:21 - 2:1 Kiss D. (Gröschl, Virág T.)
58:59 - 3:1 Pance (Mihalik) ee


Kiállítás: 12 perc  ill. 10 perc
Lövések: 29 ill. 32 (11:5, 12:16, 6:11)

 

I. harmad
Már az első támadás gólt ígért, a látványos akció végén Pance nem talált be, pedig micsoda kezdés lehetett volna! A továbbiakban is az Újpest volt fölényben, de az akciók akadoztak, a támadások inkább esetlegesek, mint tudatosak voltak. Hiába lőttünk többet kapura, Ruczuj ma is jó napot fogott ki, vagy a mieink nem koncentráltak eléggé a kapu előtt.
A szünetben arról beszéltek a szurkolók, hogy jobbak vagyunk ugyan a csíkiaknál, de nem pontos a támadójátékunk, így nehéz dolgunk lesz a góllövéssel.

 

II. harmad
K. Heffernan és Farkas együtt vették el a korongot egyik védőnktől, de Sila a helyén volt. Megjött a szeredai szurkolók hangja, ahogy csapatuk is veszélyesebben játszott. Letámadtak ketten is, és sokszor sikerült megzavarni már a lilák támadásindítását. Az első hazai akció Kiss Ákos szép cseleivel indult, átadását Turbucz lőtte, Ruczuj fogta. De ez az akció volt a kivétel: esetleges hokit láttunk mindkét oldalon, mintha először játszottak volna együtt a sorok. A 29. percben végre szép újpesti támadást láttunk: Hodos a koronggal átment a kapu mögött balra, visszaadott Dósának a kékvonalra, aki eleresztette a bombát. Egy újpesti csatár Ruczuj előtt téblábolt, a kapus nem nagyon látta a lövést, amely így a hosszú felső sarokba landolt, 1:0! A gól után lendületbe jött a csapat, és az újpesti szurkolók is hangfölénybe kerültek. Csanyi kapott jó átadást a kékvonalon, de utolérték, lövését bravúrral fogta a vendég kapus. A játék egyre inkább birkózássá változott. Minden korongért test-test elleni harc folyt, ebben jók voltak a csíkiak. Az igazi hoki, a játék egyre fogyott.

 

III. harmad
Tambijevs lövése dolgoztatta Silát. A Csíkszereda erősíteni próbált, az Újpestet a közönség bíztatta ellenállásra. Ez alapjában véve működött is. A védekezésben nagyot nyújtott Gröschl: rendszeresen belenyúlt, belevetődött a lövésekbe, mindig ott volt, ahol kellett. A 44. percben Tambijevs ugrott meg, a kékvonalon ütközött. A csatár csak segítséggel állt lábra, társai támogatták le. Fájdalomdíjként a bírók kiállították Pancét, pedig nem mutatták a faultot… Az előny egyenlítést hozott: Ozols jobbról, a kékvonalról bombázott az újpesti kapuba, 1:1. Hamarosan visszakapta az Újpest az emberfórt, de nem tudtunk mit kezdeni a lehetőséggel. A csapatok mindenképpen döntésre akarták vinni a dolgot, felpörgött a játék, de nem ez volt a járható út: a tempó gyorsabb volt, mint a csapatok technikai tudása, az akciók idő előtt elakadtak. A 42. percben Mihály megugrását hatástalanította Sila. A vendégek emberelőnyben támadtak, de megakadályoztuk az újabb vendéggólt. Aztán villant az Újpest! Az 57. percben ismét egy szép támadást láttunk, Gröschl balról észrevette a feljövő Kiss Dánielt, gyönyörűen hozzá passzolt. A védő megtolta a korongot és kilőtte a hosszú sarkot, 2:1! A végén jött a harmadik, a biztos győzelmet hozó gól! Emberelőnyben sokáig fel sem tudtunk állni, ám végül Mihalik átadását Pance közelről gólba emelte, 3:1! Megvan a harmadik, megvan a győzelem!


Egy kínlódós, kűzdelmes, erősen közepes mérkőzésen az Újpestnek összejött néhány látványos támadás, ezekből lettek a gólok. Ma este ha nehezen is, de megérdemelten győzött az UTE, az új fiú, Pance góllal mutatkozott be. Pénteken a Miskolc ellen több kell. De reméljük, meg lesz az a több!

 

Szilassy Zoltán:Az első harmadban lassan, nem túl látványosan játszottunk. Ez betudható annak, hogy nyolc napig nem volt tétmeccsünk. Persze ez idő alatt sem „lazsáltak” a fiúk. Keményen dolgoztak és próbáltunk fizikálisan is visszatérni a jó útra. Emiatt is lehetett az, hogy a játék néhol akadozott. Viszont az első csere után már nyomás alá helyeztük a Csíkszeredát. A tizenegy lövés egyharmadát az első öt-hat percben engedtük kapura. Éreztük, hogy van egy kis fölényünk, ezért elkezdtünk kombinálni, lövések helyett inkább cseleztünk vagy passzoltunk. A második harmad elején megint volt egy helyzetünk, de utána meddővé vált a játékunk, elkezdtünk behátrálni, területet adni ellenfelünknek. Ezután lőttünk egy nagyon szép gólt, így sikerült túlélnünk a harmadot. A harmadik játékrészben ugyan ez a koreográfia volt. Az elején bambultunk, utána egy emberelőnyből betalált az ellenfél. A mérkőzés végén – hál istennek – két játékosnak is elsült a keze. A konzekvencia megint az, hogy egy gólon tartottuk ellenfelünket, és ha ez párosul három lőtt góllal, akkor nagy esélyünk van megnyerni a mérkőzést.”

 LS

Vissza Vissza