UTE - MAC Budapest 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Hátrányból nyerte meg a MAC a mérkőzést!

2015.09.27.

Az első fordulóban a MAC 5:2-re győzött. Azóta sokat erősödött az Újpest játéka, elsősorban a védekezés. A nyitóforduló óta egyszer kaptunk négy gólt, a többi meccsen kettőt vagy hármat. Még érdekesebb a lőtt gólok statisztikája: amikor három gólt lőttünk, győztünk, ha kevesebbet, kikaptunk. A pénteki, FTC elleni siker emelte a közönség bizalmat a csapat iránt, vasárnap este vagy 400-an jöttek el a nézőtérre segíteni a lilákat.

 

UTE  -  MAC Budapest 1:3  (0:0, 1:2, 0:1)
Újpesti Jégcsarnok, 407 néző, vezette: Halassy Gy., Juhász G., Váczi D., Pálkövi B.

 

UTE: Pleszkán - Lindgren, Kiss D., Nemes 1, Mihalik (1), Virág T. (1) - Huba, Hegyi Á., Csanyi, Gröschl, Turbucz - Dósa, Garbacz Á., Pichler Á., Dömötör, Kiss Á. - Zalavári, Sommer, Hodos, Feil, Pápa Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

 

MAC Budapest: Bálizs - Pozsgai T., Olson (1), Klempa, McDonald (1), Hayes 2 - Quinn, Stipsicz, Nagy K. 1, Saarenpaa, Szappanos - Tokaji, Mestyán, Roczanov, Terbócs, Németh A. - Herner, Felföldy, Silló (1), Tóth R., Schmál (1) Edző: Majoross Gergely, Svasznek Bence 

 

Gólok:
22:11 - 1:0 Nemes (Virág T., Mihalik) ee

22:33 - 1:1 Hayes
30:09 - 1:2 Hayes (McDonald, Schmál)
59:02 - 1:3 Nagy K. (Silló, Olson)

 

Kiállítás: 4 perc  ill. 4 perc  + 10 perc fegyelmi (Klempa)
Lövések: 27 ill. 28 (12:6, 4:11, 11:11)

 

I. harmad
A közepesnél nagyobb iramban indult a mérkőzés. Gyors játékot láthattunk, de mindkét csapat nagyon figyelt a védekezésre. A helyzet kissé billent, amikor a vendégek jutottak emberelőnyhöz, de hátul nem is nagyon kellett izgulnunk. Annál inkább elöl, amikor Mihalik lépett ki, hosszúsarkos lövését hatalmas bravúrral hárította Bálizs. Sajnos, az újpesti emberelőny sem hozott gólt. Érződött, hogy mindkét csapat tart a másiktól. A MAC jólesően nézi az élről a MOL Liga a mezőnyét, míg az Újpest nem akar buta gólt kapni, hogy a döntetlenért kelljen hajtani ki tudja meddig. A vendégek legnagyobb helyzetét X lövése volt, Pleszkán remek spárgával védte meg az újpesti kaput.
Kiegyenlített harmadot láttunk több hazai lövéssel, de egyik oldal sem kerekedett a másik fölé.

 

II. harmad
22. percben jött az újpesti előny. A csapat felállt, járatták a korongot, egy távoli lövés a vason csattan, de végül Nemes lőtt gólt, 1:0! Sajnos, nem sokáig örülhettünk… 22 másodperc múlva Hayes egyenlített… De hogyan! Egy nagy kavarodás végén a kapu előtt pattogott a korong, amit sikerült a vendégeknek betuszakolnia a kapuba Hayes révén, 1:1. A 31 percben fordult a mérkőzés: a védelem a mac-os csatárt feltette a palánkra, ahogy kell, de McDonald ilyen helyzetben is pontosan centerezett, az érkező Hayes sem hibázott, 1:2. A harmad első felében az Újpest volt jobb, de a MAC vezetése után a vendégek támadtak és lőttek többet.
A meccs képét nézve a szerencsés csapat vezet, de a statisztikákban a szerencse faktort nem tartják nyilván. Amiben bízhatunk: a mai Újpest hátrányból képes felállni. Csak a harmadik gól nem kaphatjuk meg!

 

III. harmad
A harmadik harmad nagy kérdése: ki fog gólt lőni? A válasz sokáig az volt: senki. Mindkét csapat hajtott, támadott, de egyikben sem volt benne a gól. Végül az utolsó percben Nagy K. üres kapus gólja minden kérdésre választ adott, 1:3.
A harmadik játékrészben az Újpest támadott, ment előre, de a támadásokban kevés volt az ötlet, a váratlan húzás. Nem sikerült egyenlíteni, a végén a dupla vagy semmi nem jött be.
Ma nem sikerült fordítani. De ez a bravúr nem is jöhet össze minden mérkőzésen. Egy lőtt góllal jégkorongban nem lehet győzni. Az elmúlt mérkőzésekre visszatekintve azt láthattuk: ha megtanulunk gólt lőni, bármelyik MOL Ligás csapatot oda-vissza verhetjük. De erre még várni kell. A sorsolás most egy hosszú szünetet ad az Újpestnek, a jövő héten nem lesz mérkőzésünk

 

Szilassy Zoltán: "Nem kezdtük rosszul a mérkőzést. Azzal nem foglalkozom, hogy a MAC hogy állt bele a találkozóba, de az edzőjüket ismerve ez volt a taktikájuk. Mindenki annyit tud játszani, amennyit hagynak neki. Mi nem hagytuk kibontakozni őket. Sokat birtokoltuk a korongot, az utolsó öt percet leszámítva jól játszottunk. Akkor elkezdtünk kicsit mást csinálni, mint amit megbeszéltünk. Ekkor tudott a MAC fölénybe kerülni. A második harmadban egy előnyt kihasználva megszereztük a vezetést. Végre ott voltunk a megfelelő helyen, a kapu előtt. Sajnos a következő cserében kiegyenlített a vendég együttes egy számunkra nagyon buta góllal. Úgy érzem, hogy ez is befolyásolta a játék további menetét. A harmadik harmadban tettük a dolgunkat, de sokkal több pozitív agresszivitás kellett volna tőlünk, hogy több helyzetet tudjunk kialakítani, vagy hogy többet birtokoljuk a korongot. Mivel nem ütköztünk eleget, így nem tudtunk annyi gólhelyzetet kidolgozni. Bár így is voltak lehetőségeink, de több kellett volna. A harmadik találat egy üres kapus gól volt. Eggyel ment az ellenfél, természetes, hogy lehozzuk a kapust az egyenlítés érdekében. Sajnos a bulit elkalkuláltuk és lekontráztak minket. Az a bosszantó benne, hogy két kapott gólon voltunk, de sajnos egy szerzettel nem lehet meccsen nyerni. Ha ezeket a helyzeteket a későbbiek folyamán ki tudjuk használni, akkor erősebb ellenfél ellen is tudunk pontokat szerezni”

Vissza Vissza