DVTK Jegesmedvék - UTE 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

A harmadik harmadban fordította meg a mérkőzést a hazai együttes!

2015.09.21.

Egy nappal a debreceni mérkőzés után a tavalyi bajnok otthonába utazott az Újpest. Csapatunk évek óta nem nyert Miskolcon, és idei játékunk még nem elég gólerős. Tehát a mérkőzés esélyese a DVTK Jegesmedvékre keresztelt Miskolc csapata. Első benyomásként a hazaiak meze a sárga csikokkal jobban mutatott, mint a mostani a pirossal.

 

DVTK Jegesmedvék - UTE 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Miskolci Jégcsarnok, 910 néző, vezette: Németh M., Kincses G., Soltész Á., Soós D.

 

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. - Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Dansereau (1) - Gőz, Dudas (1), Galanisz, Somogyi 1, Booras 1 - Laczkó Á., Leppanen, Láda B. 1, Miskolczi, Cseter - Popovics, Györfy, Pavuk, Szilágyi, Ritó. Edző: Mayer Péter, Kontsas Jukka

 

UTE: Sila - Kiss D. (1), Lindgren 1, Nemes (2), Mihalik, Virág T. 1 - Hegyi Á., Huba, Csanyi (1), Gröschl, Turbucz - Garbacz Á., Dósa, Pichler Á., Dömötör, Kiss Á. - Zalavári, Sommer, Egyed, Feil, Hodos. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

 

Gólok:
06:27 - 1:0 Láda B.
11:48 - 1:1 Virág T. (Nemes, Kiss D.) ee
39:26 - 1:2 Lindgren (Nemes, Csanyi)

43:05 - 2:2 Booras (Dudas)
56:30 - 3:2 Somogyi (Dansereau) ee 

 

Kiállítás: 8 perc  ill. 12 perc
Lövések: 29 ill. 22 (10:7, 12:10, 7:5)

 

I. harmad
Mi kezdtünk jobban, erős volt az iram, de gyakran technikai hibák állították le a támadásokat. A 3. percben Hodos a jobbszélen ment el, lövését Kiss B. védte. Aztán a DVTK a semmiből talált gólt: a 7. percben Láda a kapu mögül indult elment balra, az alapvonalon a kapu felé fordult, és védőink csak nézték, ahogy a rövid felsőbe emelt. A korong Sila vállán magasra pattant, kapusunk utána kapott, ám az aláhulló korong a visszanyúló kezéről gólba pattant, 1:0. A gól után az Újpest erősített, jól pörögtek a lilák! Emberelőnybe kerültünk, ami az eddigi meccseken nem nagyon segített a csapaton. Sokáig most is így volt, de végül Lindgren középről leadott lövése kipattant pont Virág Tamás elé, aki balról hidegvérrel a felső sarokba emelt, 1:1! Megtört az átok, idei első emberelőnyös gólunkat lőttük! A gól után hol a DVTK, hol az Újpest támadott. A legveszélyesebb hazai akció egy látványos ex-dunaújvárosi összjáték volt, amelynek végén Pavuk lőtt fölé – szerencsénkre. Sokat támadott a hazai együttes, de aztán kijött az Újpest. A legnagyobb lehetőség Nemes helyzete volt: szépen ment el a jobboldalon, de a lövés nem volt pontos.
Jó kis harmadot láttunk. Az Újpest bírta erővel, bátran támadott, amikor lehetett, és a védekezésünk is működött. Kár volt a gólért. 

 

II. harmad
Rögtön kettős emberelőnybe kerültek a hazaiaknak, bár a második büntetés túl szigorúnak tűnt. De a lényeg: a csapat jól jött ki a dologból: az öt a három helyzete könnyedén kivédekeztük – bár erről Sila mást is gondolhat. Fontos momentumban vizsgázott jól a csapat! Amikor mi kerültünk előnybe, ezúttal nem sikerült betalálni, de az is jó volt, hogy kiszabadultunk a Jegesmedvék nyomása alól. Az újabb hazai támadásnál Mihalik szerelte látványosan és okosan Dudast. A hazaiak akcióztak, lőttek, Silával az élen érintetlen maradt az újpesti kapu. Szakaszokban változott a meccs képe: nem oda-vissza támadások voltak, hanem hol az egyik csapat, hol a másik szorította be a másikat. A 32. percben Láda lövését és az ismétlést is szépen fogta az újpesti kapus. És ez így ment tovább, a következő miskolci emberelőnyben öt komoly védést mutatott Sila – épp ennyi kellett ahhoz, hogy ne legyen gól. A 34. perc szép jelenet: a hazaiak felszabadításánál Nemes magasra ugorva lekapta a korongot, balra passzolt, Csanyi lövését Kiss B. védte. Az újabb miskolci támadások után mi jöttünk ki, már a 40. percben Nemes jobbról jövő beadását Lindgren középről lőtte a kapu bal oldalába. Gól! Vagy nem? A lövésnél Gröschl keresztbe korcsolyázott a kapus előtt. Hozzáért a kapushoz? Fault volt, vagy nem? 5 perc videózás – és – 1:2! Vezetünk Miskolcon!
A hazaiak többet támadtak, és biztosan rosszul esett nekik a duplaelőny kihagyása. A végén jött a csattanó, a remek újpesti gól. Nagyon is a meccsben vagyunk!

 

III. harmad
Gyors kiállítással indult a harmadik húsz perc, de megint kivédekeztük. Aztán megint egy gól a semmiből. Egy lövés átcsusszan Sila lába között, aztán a korong megállt. De érte-e a vonalat, vagy bement? Újabb videó nézegetés után és ez is gól, 2:2. Talán 1-2 mm volt ellenünk… Innen tovább erősödött a küzdelem, mert az biztos: legalább egy gól még lesz ma. A DVTK többet támadott, de az Újpest jól tartotta magát. A mérkőzés kifejezetten jó volt, két győzelemre törő csapat játszott élvezetes meccset. Az Újpest előnyhöz jutott, de hamar 4 a 4 ellen lett, és a maradék emberelőnyt gólra váltották a hazaiak. Dansereau átadása megpattant, ami így lett jó Somogyinak, aki visszakorcsolyázva a kapu előtt befordult, és a rövid alsóba lőtt, 3:2. És edzőnktől tudjuk, ez egy nyerő eredmény…
Jó mérkőzésen két közel egyforma csapat összecsapásából nagy nehezen, szerencsés gólokkal nyertek a hazaiak Igaz, a szerencsét meg kell csinálni…. Az Újpestben Sila nagyszerűen védett, az egész csapat határozottan egyre erősebb, egyre jobban játszik. De tovább kell lépni, pénteken különösen várjuk a győzelmet.
LS

 

Szilassy Zoltán: "Hektikus volt a játék, mert nagyon sok kiállításunk volt. A harmadik gólt leszámítva jól védekeztünk emberhátrányban. A miskolciak képzett hokisták nagy lövő potenciállal, de jól blokkoltunk, jól zártuk a lövő vonalakat. Tényleg nagyon komoly volt a védekező munkánk öt az ötben is. Amikor a második harmadban ki tudtunk jönni a szorításból, akkor egy csodálatos góllal vezetést szereztünk. Az első két harmad nézői szempontból tökéletes oda-vissza hoki volt. Sajnos a harmadik harmadban a hazaiak visszajöttek a meccsbe. Nekünk is megvoltak a nagyon komoly lehetőségeink 2:2 után is, igaz, nem annyi, mint az ellenfélnek. De ki kellett volna bírni gól nélkül, ha öten maradunk a pályán.
A második miskolci után egy kicsit megtorpantunk, de a nyomást átvészeltük. Sajnos, emberelőnyünkből emberhátrány lett. Ott egy mélységi korongot kellett volna játszani, és nem egy keresztpasszt, mert abból eljöttek, visszakontra, kiállítás. Tehát annyi történt, hogy egyszerűen nem mi lőttük a harmadik gólt, hanem az ellenfél. Utána már nem volt időnk egyenlíteni. A harmadik harmadban többet kellett volna lenn tartani a korongot és a kapusra nagyobb nyomást gyakorolni úgy, ahogy azt a második harmadban tettük."

Vissza Vissza