UTE - Ferencvárosi TC 3:2 hu. (0:1, 2:1, 0:0, 1:0)

Hosszabbításban győztük le a Ferencvárost!

2015.09.25.

Mai ellenfelünk remekül rajtolt a MOL Ligában, az FTC már tízpontos. Az Újpest öt ponttal áll, de ami fontosabb: meccsről meccsre koncentráltabban, kevesebb hibával játszik a csapat. Most az a feladat, hogy gólokat kell lőni, és be kell húzni az örökrangadót!


Rossz hír az újpestieknek, hogy a gólgyáros csatár, Elomo térdét operálni kell, novemberben térhet vissza!
A nézőtéren feltűnt egy drapi: GYÓGYULJATOK MEG, BENCE, RICSI! Mindenki tudja, miről van szó…

 

UTE  -  Ferencvárosi TC 3:2 hu. (0:1, 2:1, 0:0, 1:0)
Újpesti Jégcsarnok, 603 néző, vezette: Halassy Gy., Bachurik J., Bedő P., Váczi D.

UTE:
Sila - Lindgren, Kiss D. (2), Nemes (1), Mihalik 1(1), Virág T. (1) - Huba, Hegyi Á., Csanyi 1, Gröschl 1, Turbucz - Dósa, Garbacz Á., Pichler Á., Dömötör, Kiss Á. (1) - Zalavári, Sommer, Feil, Pápa, Hodos Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Ferencvárosi TC: Budai K. - Valecko, Hietamaki (1), Dubek 1, Kiss G., Rafaj (1) - Suoraniemi, Lévai, Manninen, Fliszár, Jensen - Géczi, Apelis, Kovács V., Farkas L., Papp Cs. 1 - Pál Zs., Üveges, Fekti Á., Ódry, Mach. Edző: Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc

Gólok:
19:12 - 0:1 Dubek (Hietamaki, Rafaj)
29:36 - 0:2 Papp Cs.
32:15 - 1:2 Csanyi (Mihalik, Kiss D.)
39:46 - 2:2 Mihalik (Nemes, Virág T.)
66:05 - 3:2 Gröschl (Kiss D., Kiss Á.)


Kiállítás: 6 perc  ill. 10 perc
Lövések: 45 ill. 25 (7:8, 23:7, 10:8, 5:2)

 

I. harmad
A ma 38 éves Kabát Péter, az Újpest kitűnő futballistája dobta be a korongot. Az FTC kezdett erősebben, három perc kellett ahhoz, hogy kiegyenlítetté tegyük a játékot. De fölénybe egyik csapat sem tudott kerülni. Az FTC ajándék helyzetbe került amikor, Huba ütője eltörött, a korong a vendégekhez került, Huba az ütő maradékával védekezett – ez kettő perc, de nem lett gól. A vendég kapunál Hodos kapott jó átadást, szép csel után lőtt, Budai nagyot védett. Furcsa volt a mérkőzés képe: mindkét csapat hatalmas koncentrációval játszott, remekül védekeztek, így idejekorán tönkretették egymás játékát. Az embernek az volt az érzése, hogy amelyik csapat egy kis ötletet tud belehozni a játékba, gólt lőhet. Ez a vendégeknek sikerült az utolsó percben: korongot szereztek hátul, a kontrában többen voltak, mint a hátvédek. Hietamaki jobbról beadott, Dubekre nem jutott védő, a csatár lendületből betalált, 0:1.
Nagyon döntetlen szagú harmad végén a vendégek betaláltak. Persze, még nincs vége. Szerencsére! 

 

II. harmad
Az Újpest úgy állt neki a játéknak, ahogy egygólos hátrányban kell. Mihalik majdnem egyenlített, aztán Hodos volt veszélyes. Pichler is lőtt. Az Újpest már arra is figyelt, hogy lövéseknél zavarjuk a Budait, aki eddig hibátlanul dolgozott. Levegőben lógott az egyenlítés. És amilyen a jégkorong, a 30 percben váratlanul 0:2 lett. Egy buli után a saját harmadunkban kiugrattuk Papp Csabát, aki átvette a korongot, és gólt lőtt. Ez nagy pofon volt, de egy örökrangadóba minden fordulat belefér. Fel tudunk állni? Az Újpest változatlan elszántsággal ostromolta Budai kapuját. És végre sikerült! Éppen letelt az újpesti emberelőny, amikor Mihalik jobboldalról a szokásos kavarás után centerezett, Csanyi bevágta, 1:2! Az egyenlítés az utolsó percben sikerült. Ezúttal is Mihalik kavart a jobboldalon. Budai kiment a rövidre, de Mihalik megint centerezett, s a korong egy védőről pattant a kapuba, 2:2.
Az Újpest nagyon nagy energiát fektetett az egyenlítésbe, remek volt az iram a játékrészben és a közönség is tombolt! A kapott gólok, különösen a második komoly védelmi hiba volt, így melózhatott a csapat. 40 perc után döntetlen. És aki a harmadikat belövi, viszi a meccset.

 

III. harmad
Nem nagyon került fölénybe egyik csapat sem. Sőt! Egy rangadóra furcsa mondani, hogy lassult a játék, a csapatotok nem vállaltak kockázatot, nehogy gólt kapjanak. Voltak újpesti periódusok, amikor a 12. percben Kíss Á. Passzolt Gröschlnek, de a lövést Budai fogta. Kicsit később Mihálik lőtt kétszer, másodszorra felugorva kapta el a korongot, letette az ütőjére, de nem sikerült belőni. A meccs végén emberelőnyt kapott az Újpest, de hamarosan leadtuk ez előnyt.

 

Hosszabbítás
Négy a négyben, majd hamarosan a lejárt kiállítások okán öt az ötben folytatódott a mérkőzés. Majd jött az a bizonyos három a három ellen. Ebben a játékban nincs csapatjáték, a játékosok egy az egyben küzdenek egymás ellen. Először az Újpest szorította be a zöldeket, majd fordult a kocka, jöttek a vendégek. Az utolsó percben Kiss Dani szerzett korongot, és amikor kiugratta az egyedül kapura törő Gröschlt, az egész jégcsarnok talpra ugrott. Rutinos támadónk jobbról indulva egyedül húzott kapura, és a rövid sarokba lőtt, 3:2!
Hatalmas volt az ünneplés, megvan a győzelem a rangadón! Apró szépséghiba, hogy ez ma csak két pontot jelentett. Pedig a játékban benne volt a hárompontos győzelem is, de az FTC idén erős csapat, részünkről bravúros tett volt 0:2-ről fordítani.

 

Szilassy Zoltán: "Az első harmadban gyengén kezdtünk, nem korcsolyáztunk, nem ütköztünk eleget. Ennek eredményeképpen egy „lusta” játék után meg is kaptuk a gólt. Három a kettőben jött ránk az ellenfél. ez a mai jégkorongban elfogadhatatlan. A második harmad teljesen más volt. Kijöttünk, haraptunk, helyzeteket dolgoztunk ki, aztán egy buli után jött egy újabb eladott korong, amiből ismét gólt kaptunk. Sajnos a hiba benne van a játékban. Törvényszerű, hogy ha gólhátrányban jó szériát produkálunk, támadunk, lövünk, gólhelyzeteink vannak de nem jön a gól, akkor a semmiből kapunk egy ilyem találatot … de ez sem törte meg a fiúkat. Dolgoztak tovább. Ennek eredményeképpen sikerült egalizálni az állást még a harmad vége előtt. Első gólunk egy emberelőny végén született. Igazából már lejárt a kiállítás, de a játékos még nem ért vissza a zónába. A második egy négy-a-kettős szituáció után jött össze. Végre egyszer úgy pattant a korong, hogy nekünk is jó legyen. A harmadik harmadban is sokkal közelebb álltunk a győzelemhez. Még az utolsó másodpercekben is alakítottunk ki helyzetet. Sajnos mostanában ilyen időket élünk, hogy hiába lövünk kétszer annyit kapura, mint az ellenfeleink, a gólok még egyszerűen nem jönnek belőle. Ebben nincs semmi varázslat vagy trükk, csak gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell. A hosszabbításban, amikor kiegészült az FTC, azt kértem a játékosoktól, hogy szakítsuk meg a játékot, hogy legyen területünk, hiszen fizikálisan sokkal jobban vagyunk, mint ők. Nagyon fontos volt, hogy ne legyen sokáig öt az öt elleni játék, mert az nekik kedvezett volna. Három a háromban Gröschl Tamás ellépett és nagyon higgadtan befejezte az akciót. Győzni mindig jó, de vannak hiányérzeteim a harmadik harmadot illetően.
Elomo ma műtéten esett át, a
leszakadt porcokat eltávolították az izületeit kipucolták. Hat hét rehabilitáció vár rá, nagyon bízom abban, hogy a válogatott szünet után már vissza tud térni. Innen is mielőbbi jobbulást kívánunk neki!"

Vissza Vissza