UTE - Fehérvár AV19 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

A második harmadban sikerült a magunk javára fordítani a találkozót!

2015.09.17.

Ma a kétpontos Újpest fogadta a hárompontos Fehérvárt. A meccs azért is nehezebb a mieinknek, mert még emlékszünk a fehérvári felkészülési meccsre. Csak akkor van esélyünk a három pontra, ha a csapat játéka komolyan javul az eddig látottakhoz képest. Nálunk Elomo ma sem volt a csapatban, és váltott a támadósorok felállása is, továbbá bemutatkozott  a 1996-os születésű Pápa Márton.

 

UTE - Fehérvár AV19 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Újpesti Jégcsarnok, 247 néző, vezette: Haszonits M., Halassy Gy., Berger Á., Muzsik N.

UTE:
Sila - Lindgren, Kiss D. (2), Nemes (1), Mihalik (1), Virág T. 2 - Huba, Hegyi Á., Csanyi, Gröschl (1), Turbucz 1 - Dósa, Garbacz Á., Pichler Á., Dömötör,  Kiss Á. - Egyed, Zalavári, Feil, Pápa, Hodos, Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Fehérvár AV19: Kalnins - Krogh, Szaller, Vokla, Shupe (1), Bodó 1 - Reiter A., Hegyi Á., Szabó P. 1, Holmberg, Orban - Arany, Korbuly, Kocsis (1), Tóth G. (1), Varga B. - Lengyel, Mazzag, Reisz, Pillók, Hamvai. Edző: Dietrich Tyler. Énekes Lajos

Gólok:
18:05 - 0:1 Bodó (Shupe)
21:35 - 1:1 Turbucz (Gröschl)
28:46 - 2:1 Virág T. (Mihalik, Kiss D.)

31:27 - 2:2 Szabó P. (Tóth G., Kocsis)
33:41 - 3:2 Virág T. (Kiss D., Nemes)

Kiállítás: 6 perc  ill. 0 perc
Lövések: 29 ill. 29 (12:9, 11:9, 6:11)

 

I. harmad
Meglehetősen közepes iramban indult a mérkőzés de úgy 5-6 perc után már az Újpest volt az aktívabb. Ezt a közönség is érzékelte, megindult a bíztatás a lelátóról. A csapat nagyon koncentráltan játszott, a védekezés már az ellenfél harmadában megkezdődött, sokat ütköztek a játékosok és remekül segítették egymást a védekezésben. Ez az, ami hiányzott az eddigi meccseken. A 10. percben Hegyi Ádám lépett fel, jobbról középre kanyarodott és lőtt, de Kalnins a helyén volt. Egy perc múlva egy igazán szép és veszélyes támadást vezettek a vendégek, Reisz – Pillók – Hamvai villámösszjátéka Sila közrejöttével maradt eredménytelen. Egész jó kis meccs kerekedett péntek este, jó volt a tempó, mindkét oldal gólért harcolt. A 17. percben egy eszeveszett kavarodás után az újpesti kapuba került a korong. A mieink reklamáltak, a bírák megvitatták, ki mit látott. Vagy három perc múlva jött az ítélet, nincs gól, kézpassz volt. Ezt megúsztuk, mi jöttünk ki jól az esetből, korrekt eljárás volt a játékvezetők részéről. Végül megjött a gól is, bár épp fordítva vártuk! Már hoztuk ki a korongot, amikor a kapu mögött  Shupe elszedte védőnktől, beadását Bodo bevágta, 0:1.
Akkor folytatjuk eddigi játékunkat, vagy megindulunk felfelé? Az Újpest hozzáállása, játéka alaposan megváltozott a korábbi meccsek után. Hokiban egy gól hátrány nem hátrány, de mégis: ha jobbak vagyunk, miért nem vezetünk?

 

II. harmad
A 22. percben, amikor emberhátrányunk lejárt, egy újpest támadás után már indultak a vendégek, amikor sikerült visszaszerezni a korongot, Gröschl lövése még kijött, de Turbucz ismétlése az egyenlítést jelentette, 1:1. A gól után támadásban maradtunk, tartósan beszorítottuk a vendégeket. A 29. percben Virág Tamás jobbról távolról lőtt, Nemes a kapu előtt bóklászva zavarta a kapust, a korong beakadt, 2:1! A gól után emberelőnyben támadott a Volán, kapu elé szegezték az Újpestet. Éppen letelt a büntetés, jobbról éles szögből lőttek kapura a vendégek, a korong érintette Sila mindkét mamutját, és a hálóban landolt, Gólszerő: Szabó, 2:2. Szerencsére két perccel később Virág jó átadást kapott, kapura húzott, és néhány méterről most is betalált, 3:2! A közönség már szinte folyamatosan buzdította a csapatot, de a srácok tényleg máshogyan játszottak, mint a korábbi meccseken. Sokkal jobban odatették magukat, ütköztek, szereltek, beleálltak a lövésekbe, de a támadások is sokkal tempósabbak voltak, mint korábban. De a Fehérvár is belehúzott, így jó mérkőzést láthatott a közönség.
A középső játékrészben sikerült fordítani, ami jókedvet adott a szurkolóknak is, a szünetben csupa mosolygós embert lehetett látni a pálya körül.

III. harmad
Az Újpest az előny megtartásáért, a Fehérvár az egyenlítő gólért harcolt. Voltak helyzetek itt is, ott is. Az Újpest nyugodtan, megfontoltan játszott. A nagy rohanás átment célszerű, okos játékba. „Ha nálunk van a korong, nem kapunk gólt” elvet követve lassabban indultunk meg, de így is rendszeresen kapujuk elé kényszerítettük a vendégeket. Védekezésben pontosan, egymást kiegészítve teljesített a csapat. A végén lejött a fehérvári kapus, helyzetbe kerültünk, és ha Nemes jól passzol… A három pontot végül Sila biztosította be, amikor az utolsó másodpercben bravúrral kikapta a bal felsőből az egyenlítési kísérletet.
Megérdemelten győzött az Újpest! A csapatnak sikerült átlépnie saját árnyékát, olyan elszántan és lelkesen, helyenként okosan játszottunk, ahogy idén még egyszer sem. A mai nap elindultunk felfelé, és ami nagyon fontos: egymásra talált a közönség és a csapat.

LS
 
Szilassy Zoltán: "Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem ezt beszéltük meg, hogy a kapunk mögött megint eladunk egy korongot és gólt kapunk belőle. Mi, edzők azért vagyunk, hogy leszoktassuk a hibáiról a játékosokat. Kisebb-nagyobb sikerrel, de már működik a dolog. Vannak összecsapások, amikor a csapat elbír egy ilyen hibát, van, amikor nem.
Az azért jó jel, hogy a második harmadra a csapat még nagyobb fordulatszámon tudott pörögni, mint az elsőben. Ma, hál’ istennek, egy hatvan perces csapatmunkát láttunk!
Alaptörvény, hogy öten hat ellen játszva nem a gólszerzés a fontos. A probléma az, hogy egygólos vezetésnél még gólt/gólokat akartunk szerezni. Nem kell, mert hibázhatunk, tilos felszabadítás lehet belőle, visszahozzák a kapunk elé a korongot, beszorulunk. Ma mi ütöttünk három gólt. A világon a hokimeccsek 75%-a 3:2-es eredménnyel dől el."

Vissza Vissza