UTE - Debreceni HK 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Nem sikerült a Debrecen ellen a pontszerzés!

2015.09.15.

A két nagy öreg, Elomo illetve Ladányi nem léphetett jégre. Nem jó hír, hogy csatárunk térdét erősen vizsgálják, félő, hogy gyógyulása nem lesz nagyon gyors.

 

UTE - Debreceni HK 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Újpesti Jégcsarnok, 232 néző, vezette: Kincses G., Halassy Gy., Váczi D., Soltész Á.

 

UTE: Pleszkán - Lindgren, Kiss D., Csanyi, Mihalik, Virág T. - Huba, Hegyi Á., Nemes, Gröschl (1), Kiss Á. 1 - Dósa, Garbacz Á., Feil, Egyed, Hodos - Zalavári, Kiss Zs., Pichler Á., Dömötör, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

 

Debreceni HK: Vay - Csíki, Kovács B., Könczei (2), Berta 1, Troshin (1) - Kunaev, Ivanov 1, Saluga (1), Kurilyuk, Kaskov 2 - Hetényi P., Wéber (1), Dancsfalvi, Barabás, Vaszjunyin A. - Hári, Godó, Izsák. Edző: Romanov Dmitrij, Razov Igor 

 

Gólok:
07:23 - 0:1 Kaskov (Könczei, Troshin)
15:06 - 0:2 Berta (Könczei, Wéber)
29:13 - 1:2 Kiss Á. (Gröschl)
48:13 - 1:3 Kaskov (Saluga)
58:52 - 1:4 Ivanov eh

 

Kiállítás: 6 perc  ill. 14 perc  + 10 perc fegyelmi (Vaszjunyin A.) + végleges fegyelmi (Vaszjunyin A.)
Lövések: 33 ill. 23 (7:7, 12:9, 14:7)

 

Elég közepes játékot hozott az első harmad. Az Újpest az idén sokszor látott igyekvő, de pontatlan játékát hozta. A 8. percben Pleszkán védett, de a kijövő korongot egyik védőnk Kaskovhoz adta, aki meg sem köszönte, csak bevágta, 0:1. Aztán majdnem öt percig játszottunk egyes és dupla emberelőnyben, sajnos, eredmény nélkül. A 16. percben Berta balról, a kékvonalról löbbölte kapura a korongot, ami bepottyant a hosszú felsőbe, 0:2.


A szörnyű kezdő harmad után sebességet váltott az Újpest, de inkább nyomtunk, mint akcióztunk. A Debrecen most is ellentámadásokkal kísérletezett, egy megugrás után Pleszkán zseniálisan hárított  És rögtön indulhatott Kiss Ákos, aki baloldalt lépett meg, és amint középre ért, a bal sarokba bombázott, 1:2! Vártuk az egyenlítést, de a lendület lassan elfogyott, igaz, a debreceni támadásokat tartották a lila védők. Ami kicsit zavaró volt, sok lecsorgó korongot kellett a kapunk előtt összeszedni. A fordítás az utolsó harmadra maradt.


Volna. De a játék képe nem nagyon mutatta, hogy egyenlítünk. Megint csak nyomtunk, nem akcióztunk. A lövések megvoltak ugyan, de nem sok gólveszélyt hordoztak. A remény a 49. percben távozott végleg: az újpesti kapu mögött egy védőnktől Saluga elszedte a korongot, átadását Kaskov közelről belőtte, 1:3. A következő emberelőnnyel sem tudtunk mit kezdeni. Aztán a végén hat a három ellen, majd hat a négy ellen támadtunk, de ezt is mi bántuk, Ivanov egész messziről ívelt az üres kapuba, 1:4.
Ma „felejtsük el” meccset láttunk. Pénteken új remény, új mérkőzés következik. Nagyon nehéz meccs, a Fehérvár ellen.
LS

 

Szilassy Zoltán: "Sajnos már az első harmadot sem kezdtük túl jól. Egy vagy két sebességi fokozattal lejjebb hokiztunk, mint kellett volna. Emiatt kaptuk a gólt is, „élesebb” volt a Debrecen. A középső harmad volt az, ahogy az egész meccsen játszanunk kellett volna. De amint elkezdtük bonyolítani a játékot, onnantól kezdve megint jöttek a hibák. A harmadik harmadban újra nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. A harmadik gólt egy nagyon nagy hibából kaptuk, meg is törte a lendületünket. Az emberelőnyök kihasználásról a mai nap nem beszélhetünk. Az emberhátrányos játékunkra ráfeküdtünk, gyakoroltuk abből még nem kaptunk gólt. Ellenben előnyben nagyon „vékonyak” vagyunk."

Vissza Vissza