UTE - HSC Csíkszereda 3:2 bü. (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0)

Küzdelmes mérkőzésen szereztünk két fontos pontot!

2015.09.13.

A Csíkszereda pénteken pontot szerzett Fehérváron, ami figyelemre méltó eredmény. A mieinknél Elomo ma sem játszhatott a csapatkapitány Kiss Dániel lett.
A nyitányra kilátogatott szépszámú hazai közönség természetesen győzelmet várt a liláktól.  Majd meglátjuk!

 

UTE - HSC Csíkszereda 3:2 bü. (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0)
Újpesti Jégcsarnok, 352 néző, vezette: Haszonits M., Vas M., Soltész Á., Ozsváth Á
.



UTE: Sila - Lindgren, Kiss D., Mihalik 1(1), Virág T. (1), Csanyi 2 - Huba (1), Hegyi Á., Nemes, Gröschl, Kiss Á. - Dósa, Garbacz Á., Feil, Egyed, Hodos - Zalavári, Sommer, Dömötör, Pichler Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

HSC Csíkszereda: Ruczuj - Bors, Gecse, Péter R., Mihály E. (1), Molnár Zs. 1 - Mikéska, Salló, Antal Zs., Moldován, Bíró T. - Orbán, Bednár (1), Heffernan K. (1), Heffernan S. 1, Farkas T. - Okos, Geréb (1), Molnár Z., Rokaly. Edző: Geréb István

Gólok:
02:29 - 0:1 Heffernan S. (Heffernan K., Geréb)
45:20 - 0:2 Molnár Zs. (Bednár, Mihály E.)
47:24 - 1:2 Mihalik (Huba, Virág T.)
51:24 - 2:2 Csanyi (Mihalik)
67:00 - 3:2 Csanyi


Kiállítás: 8 perc  ill. 14 perc  + 10 perc fegyelmi (Molnár Z.)
Lövések: 57 ill. 23 (11:10, 23:6, 16:4, 6:3, 1:0)

 

I. harmad
A mérőzés gyászszünettel kezdődött: Turbucz János, csatárunk nagyapja a héten elhunyt.
A meccs elején a Szereda nagyon beindult. Kettő percig ki sem jöttünk a harmadból, és a harmadik percben már vezettek a vendégek! A gól előtt az újpesti felszabadítás a nézőtérről nézve kijutott a harmadból, de a jégről ez máshogy látszott. A kékvonalas lövésbe a kapu előtt Shane Heffernan belekotort, 0:1. A gyors gól felébresztette a csapatot, hamar beindultunk. Jó kis száguldozós meccs alakult ki, mindkét csapat ment előre, lövések is voltak szépen. Az első lila emberelőnyben hét lövés sem hozott egyenlítést. A vendégek előnyében a botját vesztett Csanyi védekezése volt említésre méltó, a csatár harcolt, birkózott a palánk mellett, végül kirúgta a korongot a harmadból. A közönség értékelte a csapat erőfeszítéseit, szépen jött a bíztatás a lelátóról. Hajtás, helyzetek, lövések, voltak, de Ruczuj nagyon jó napot fogott ki. A vendégek Silát tették próbára, de ő is nagyokat védett.
A 0:1 után beindult az Újpest, de a vendégek is veszélyesek voltak. Lüktető, lendületes volt a játék, sok lövéssel. A vendégek gólig, az Újpest csak kapuvasig jutott.

 

II. harmad
Az Újpest egyre erősebben akarta az egyenlítést. A csapat ment előre, záporoztak a lövések, de hiába, Ruczuj mindent védett. Nem egyszer elsőre kijött róla a korong, de másodszorra is résen volt a kapus. Ami viszont feltűnt: az újpestiek támadásai egyéni akciókból, és amolyan esetleges lehetőségekből jöttek. Igazi, kidolgozott támadások, lendületes akciók alig-alig futottak. A vendégek részéről a két Heffernan szinte folyamatosan jégen volt, így nem csoda, hogy fáradtak ők is, és fáradt az egész csapat.
Hiába támadtunk, lőttünk, nem seikerült semmi, pedig a 23:6-os lövésarány hazai gólt feltételezne. Ezzel már komoly lelki nyomás volt a csapaton. Egyáltalán: tudunk ma gól lőni? A közönség egy része hitt győzelemben: ha az első gól belőjük, jön a többi, meglesz a meccs!

 

III. harmad
Az iram csökkent, a Csíkszereda tovább fáradt, de a harmad első felében nem történt változás: az Újpest ment előre, lőttünk, bombáztunk, de Ruczuj mindent fogott. Sőt! A 46. percben újra az erdélyiek örülhettek: Bednár jobbhátvédből a kékvonalról eleresztett lövésébe Molnár Zs. ért bele a kapu előtt, már 0:2. Az Újpest szerencsére nem vesztette el kedvét, a csapat hite, tartása ezúttal segített! A 48. percben Virág T. balról remekül adott középre, az érkező Mihálik közelről betalált, már csak 1:2! Az 52. percben Csanyi balra passzolt Miháliknak, aki pontosan adott vissza a közben kapu elé érkező Csanyinak, aki kapásból remek gólt lőtt, 2:2! Kétszer is szép összjátékot láttunk, és máris egyenlő lett az állás. Az ilyen játékok hiányoztak az első 40 percből! A hátralévő időben nem sikerült a harmadik találat, pedig voltak lehetőségeink.
Szerencsére ledolgoztuk a kétgólos hátrányt, de egy pontot már veszítettünk. A másodikat nem kellene…

 

Hosszabbítás
Az újfajta hosszabbítást most láthattuk először Újpesten. Újdonság, hogy térfelet cseréltek a csapatok, ezzel nehezítve a cserét. A hét perc utolsó három percét már csak 3-3 mezőnyjátékos játssza. Hát, ez a játék csak alig nevezhető hokinak, nincsenek ütközések, szerelések. Nagyon furcsa ez a játék.
A hosszabbítást emberelőnyben kezdtünk, 4 a 3 ellen, de az egykapuzást a vendégek megúszták. Aztán az utolsó három perc, a 3 a 3 elleni nagyon furcsa játéka sem döntött.

Büntetők
A büntetők első öt lövése nem hozott gólt, de a hatodikat Csanyi értékesítette, 3:2!
Meglett a győzelem, a nagyon fontos győzelem! A játékban van mit javulni, de lelkileg a csapat a helyén van. Sikertelen harmadok után kétgólos hátrányban, mondjuk erősen közepes játék után a srácoknak volt erejük egyenlíteni, végül győzni. Ez a győzelem, reméljük, feldobja a csapatot, hiszen a jövő héten a Debrecen és a Fehérvár jön a Megyeri útra. És ki kell jönni szurkolni a Megyeri útra, hiszen ezeken a meccseken is szükség lesz a közönség támogatására!

 

 LS

Szilassy Zoltán: „A meccs alatt nincs idő azon gondolkozni, hogy hány szívinfarktust kap az ember. Az első harmad első pár cseréjével egyáltalán nem voltunk megelégedve, pont nem ezt kértük a játékosoktól. Az volt a taktika, hogy hazai pályán dominánsan lépjünk fel. Korongot kellett volna szerezni, ütközni, ehelyett pont az ellenkezője történt, ránk jött a Csíkszereda, keringtünk, mint az a bizonyos a levegőben. Ekkor nagyon furcsa volt a játékunk, hiszen lőttünk két kapuvasat, de sikerült átlendülnünk a rossz kezdésen. Ugyan nem egy szép hokival, de nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre. Többször is sikerült kapura lőnünk, bár ezek inkább „kényelmes” lövések voltak, a kapusnak nem okozott problémát. Ez egy ilyen meccs volt. A jelenlegi helyzetünkben – komoly hiányzóink vannak – úgy kellett ez a győzelem, mint a falat kenyér. Főleg úgy, hogy 0:2-es hátrányból, büntetőkkel nyertük meg a meccset. Ez is jelzi, hogy karakterünk és gerincünk van a hokihoz. Hibába lőttünk 57-et kapura, ellenfelünk meg csak 23-at, jobban kell alkalmaznunk ezt a főlényünket. Nagyon szórakoztatónak találom az új, hosszabbításos szabályt. Készültünk erre is, végig offenzíven léptünk fel, két csatárral és egy védővel, hiszen ellenfelünk már játszott egy ilyen mérkőzést. Ennek az az egyetlen sarkalatos pontja, hogy ha nem játszol jól a védekező harmadban, akkor megkaphatod a gólt. Nekünk viszont megvannak azok a sebességű csatáraink, akik ezt a három a három elleni játékot a magunk javára fogják fordítani.”

Vissza Vissza