MAC Budapest - UTE 5:2 (0:1, 1:0, 4:1)

Vereséget szenvedtünk a bajnoki nyitányon!

2015.09.10.

MAC Budapest - UTE 5:2 (0:1, 1:0, 4:1)
Tüskecsarnok, 2015 néző, vezette: Kincses G., Babic V., Nagy A., Németh M.

 

MAC Budapest: Bálizs(0) - Pozsgai T. (1), Olson (1), Klempa (1), McDonald 1(1), Hayes 1 - Quinn (1), Stipsicz, Nagy K. 2, Saarenpaa (1), Szappanos - Tokaji, Mestyán, Roczanov 1, Terbócs, Németh A. - Herner,  Németh Á., Silló, Tóth R., Schmál. Edző: Majoross Gergely, Svasznek Bence

 

UTE: Sila - Lindgren, Kiss D., Csanyi, Mihalik 1, Elomo - Huba, Hegyi Á., Nemes 1, Gröschl, Kiss Á. - Dósa, Garbacz Á., Feil, Virág T., Hodos - Zalavári, Sommer, Pichler Á., Dömötör (1), Turbucz (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

 

Gólok:
12:23 - 0:1 Nemes (Dömötör, Turbucz)
32:58 - 1:1 Roczanov (Olson, Bálizs)
42:05 - 2:1 McDonald (Quinn, Klempa)
44:59 - 3:1 Nagy K. eh
45:59 - 4:1 Hayes (McDonald)
52:44 - 5:1 Nagy K. (Saarenpaa, Pozsgai T.)
59:53 - 5:2 Mihalik eh

 

Kiállítás: 8 perc  ill. 8 perc
Lövések: 42 ill. 29 (13:9, 15:9, 14:11)

 

I. harmad
MAC akciókkal kezdődött a játék, de pár perc múlva kiegyenlítettük a játékot. Az iram nagyon jó volt, a két csapat alaposan egymásnak esett. A 6. percben egy nagyon szép támadás végén Nagy K. jobbról keresztbe adott Quinnek, de lövésére átért Sila, bravúrral maradt a 0:0. A továbbiakban a MAC támadások és Sila védések jellemezték a mérkőzést. A 13. percben megszületett az idény első gólja: Dömötör a baloldalt elment, beadását Nemes átvette, és egy csel után laposan a kapuba lőtt, 0:1! A gól után rögtön a MAC támadott többet, Sila cseppet sem unatkozott. A hazaiak nagyon akarták az egyenlítést, az Újpest ritkábban ment fel.
Jól jött a gól, kicsit megnyugtatta az Újpestet. De egy gól nem előny, amikor 40 perc még hátra van…

 

II. harmad
A játék kiegyenlítettebb lett. Az iram kissé csökkent, kevesebb volt a helyzet, a lövés. Az első kiállítás Turbuczé volt, de kivédekeztük. De ezután a hazaiak maradtak támadásban. Az akciók gyakran eljutottak a kapuig, Sila megint csak sokat dolgozott. A hazai fölényt nem tudtuk jó támadásokkal ellensúlyozni. A 33. percben jött az egyenlítés, Roczanov egy nagyon kemény ütközéssel vette át a korongot a kékvonalnál, és gólig ment, 1:1. Maradjunk annyiban, hogy a leshatárról indult a csatár. De hogy a határon innen vagy azon túl…
Sajnos, a játék képe alapján nem volt váratlan az egyenlítés. A hazaiak aktívabbak voltak, gyorsabban, veszélyesebben támadtak. A lila támadások inkább ötletszerűek és ritkábbak voltak.  

 

III. harmad
Előnyben kezdtünk, de nem nagyon tudtunk felállni, veszélyeztetni. Egyenlő létszámnál a MAC erősen támadott. És ekkor jött egy rövidzár, pont olyan, amit a fehérvári edzőmeccsen láttunk! Akkor két perc alatt kaptunk három gólt, most négy perc alatt. És ugyanúgy volt emberelőnyünkből kapott gól, és időkérés is. A részletek: A 43. percben egy baloldali átadást McDonald úgy tette be, hogy egy védő állt előtte (2:1). 3 perc múlva Nagy K. hátrányban lépett ki középen, bombája kijött a kapusról, az ismétlés már gól, 3:1. Aztán egy jobboldali beadást vágta be a középen érkező Hayes, 4:1. Egy kis szünet után jött az ötödik is, Nagy K. révén. Hogy jobb érzéssel emlékezzünk a mérkőzésre, az utolsó pillanatban Mihálik cselezte végig a támadó harmadot, némi védői segítséggel szépített az eredményen, 5:2.

 

Sajnos, Szilassy edző nyilatkozata nagyon bejött, hogy a MAC a bajnoki címre esélyes csapat. Az első két harmad még nagyjából kiegyenlített volt, de a  mérkőzés egészét nézve a hazaiak gyorsabbak, mozgékonyabbak, erősebbek voltak. Ma este a jobb teljesítményt mutató csapat győzött. Javítási lehetőség vasárnap este a Csíkszereda ellen a Megyeri úton.
LS

 

Szilassy Zoltán:Igaz, hogy az első kapott gól után elcseréltük magunkat, de úgy érzem, hogy két harmadon keresztül azt csinálták a srácok, amit megbeszéltünk. A harmadik harmadra fordult a kocka az ellenfél javára. A mai összecsapás egy nagyon jó példa arra, hogy egy jó formában levő csapat, hogy tudja odaajándékozni a meccset az ellenfélnek.


Vasárnap, kedden és pénteken is a Megyeri úton lép pályára együttesünk.

 

Sok időnk nincs a siránkozásra, hiszen elég húzós sorozat következik (hat nap alatt három hazai mérkőzés – szerk.). Ezen az eredményen még ma lehet rágódni, utána viszont fel kell emelni a fejünket, ki kell menni a pályára és csak a következő mérkőzésre kell gondolni. Pénteken az edzésen átbeszéljük a hibákat, amiket láttunk, majd gőzerővel készülünk a vasárnapi, Csíkszereda ellen összecsapásra. Öröm az ürömben, hogy nagyon gyermeteg hibákat követtünk el, amiket viszonylag egyszerű javítani, de az tény, hogy ha negyven perc után is azt csináljuk, amit elhatároztunk, akkor nagyon jó meccseket tudunk játszani. Koncentrálni, kell, dolgozni tovább és egy pillanatra sem lehet hanyatt dőlni.

Vissza Vissza