Ankéton túl, bajnoki rajt előtt

Csapattagok, edzők beszéltek az esélyekről.

2015.09.08.

Ankéton túl, bajnoki rajt előtt

Hétfőn megtartottuk a szezon előtti szurkolói ankétot. Az Újpest hívei mellett megjelent szinte a teljes csapat, edzőstül, játékostul. Először Szilassy Zoltán vezetőedző beszélt a felkészülésről és a bajnoki tervekről. Zoli elmondta, hogy a tavalyihoz hasonlóan építették fel a felkészülést. A száraz munkát megfelelően elvégezték a játékosok, a jeges edzésről viszont vegyes benyomásai vannak az edzőnek. Mennyiségileg elégedett, de a minőséget illetően van hiányérzete. Ráadásul balszerencse is sújtotta a csapatot, többen is megsérültek – Dömötör Róbert, Gágyor Péter heteket volt illetve lesz kénytelen kihagyni, mások kisebb sérülésekkel bajlódtak – ezért igazából egyszer sem tudtunk felállni az eltervezett sorokkal a felkészülési mérkőzéseken.

 

Szilassy Zoltán szerint a szigorú taktikai fegyelem hozhat sikert a szezonban. Az ellenfeleink közül látta játszani a MAC-ot, róluk elismerő véleménnyel van. A Volán is energikus, erős csapat, akik már régóta együtt játszanak. Az ellenük elszenvedett 5:2-es vereséget kellő időben érkezett pofonnak tartja, az a meccs megmutatta, hogy csak alázatos játékkal érhetünk el eredményeket. A Miskolc is ott lesz szerinte a végelszámolásnál. Nem sok kiadó helyet lát tehát a négy között, de képesnek tartja csapatunkat arra, hogy odaérjen. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nagyon hosszú az alapszakasz, s sok csapatról – Debrecen, Brassó, FTC - csak menet közben fog kiderülni, mire képesek. Szóba került a keret bővítése is. Erről azt mondta Zoli, hogy szükség lenne még egy légiós támadóra, de ezt úgyis a pénzügyi lehetőségek fogják eldönteni.

 

Baróti Zsolt edző annyit tett hozzá mindehhez, hogy a játékosok mindent megtettek a felkészülés során, ami a sikeres szerepléshez kell. Mostantól a csütörtöki rajtra kell koncentrálni, onnantól élesbe fordul a szezon, nem lehet alázat, szív és lélek nélkül játszani. Oda kell érni a négy közé! – adta ki a parancsot edzőnk.

 

Csapatkapitányunk, Teemu Elomo arra hívta fel a figyelmet, hogy minden meccsre úgy kell kimenni, mintha nem mi lennénk a favoritok és a lelkünket is ki kell tenni a pályára. Akkor mindenképpen jobb eredményt tudunk elérni, mint a tavalyi 6. hely.

 

Új igazolásaink közül Hegyi Ádám arról beszélt, hogy korábbi állomáshelyein az elmúlt két évben hiányolta a szakmaiságot, ezért választotta az Újpestet. Ádám nagyon utál veszíteni, ebben a szellemben várja a szezont.

 

Kiss Ákos egyetértett Ádámmal, hogy erős szakmai stáb van Újpesten, ez vonzó volt a csapatválasztás során. Kicsit magára és a csapatra nézve is önkritikusan megjegyezte, hogy azt az energiát, küzdeni tudást, ami elvárás magukkal szemben, egyelőre nem sikerült maximálisan felvinni a jégre.

 

Gröschl Tamásra nem csak a pályán, hanem az öltözőben is komoly feladatok várnak, neki kell terelgetnie a fiatalokat. Az Újpestre visszatért játékos ezt a „főnöki” szerepet ugyan szerényen elhárította magától, de tény, sok helyen játszott már, részese volt a sapporoi csodának. Tamás szerint nagyon jó játékosállomány állt össze Újpesten, de a fejekben még rendet kell tenni, hogy a győzelemhez szükséges szemlélet meglegyen. Vitába szállt vezetőedzőnkkel, szerinte nem a négybe jutás a cél, hanem a liga megnyerése. Ehhez viszont nagyon sokat kell dolgozni.

 

Az edzők, játékosok után a szurkolóké volt a szó. A hozzászólók megköszönték a csapat tavalyi szereplését, hiszen sikerült elmozdulnunk a megelőző évek szintjéről. A köszönet szólt azoknak a játékosoknak is, akik idén már nem tagjai a keretnek. A felszólalók sokat várnak az új igazolásainktól. Azt kérték a csapattól, hogy a nyitányon verjük meg a MAC-ot, hogy ne maradjon kétség senkiben sem.

 

Zárszóként Szilassy Zoltán türelmet kért a szurkolóktól. „Dolgozunk ezerrel, még keressük a sorokat. Számítunk a szurkolóinkra csütörtökön a MAC ellen idegenben, és vasárnap a Csíkszereda ellen hazai pályán is” – mondta a vezetőedző. 

Vissza Vissza