UTE - MAC Budapest 1:7 (0:2, 0:2, 1:3)

Továbbra sem tudunk mit kezdeni a MAC-cal!

2015.10.22.

A keddi, Fehérvár ellen bravúros győzelem után csapatunk csütörtökön hazai környezetben lépett pályára. Dósára és Elomo-ra továbbra sem számíthatott a szakmai stáb.

 

UTE - MAC Budapest 1:7 (0:2, 0:2, 1:3)
Újpesti Jégcsarnok, 401 néző, vezette: Haszonits M., Beniac D., Pálkövi B., Muzsik N.

UTE:
Pleszkán - Kiss D., Lindgren, Pance 1, Mihalik, Virág T. - Hegyi Á., Huba, Nemes, Csanyi, Kiss Á. - Zalavári, Garbacz Á. (1), Feil, Gröschl, Hodos - Kiss Zs., Dömötör, Pichler Á., Turbucz (1) Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

MAC Budapest: Bálizs - Olson (1), Tokaji, Klempa (1), McDonald (3), Hayes 1(2) - Quinn (1), Stipsicz (1), Nagy K. 1(1), Saarenpaa 2, Terbócs 1(2) - Pozsgai T., Mestyán, Roczanov (1), Németh A. (1), Szappanos 2 - Nagy P., Németh Á., Tóth R., Schmál, Egyed. Edző: Majoross Gergely, Svasznek Bence

Gólok:
03:54 - 0:1 Saarenpaa (McDonald, Klempa) ee
14:10 - 0:2 Nagy K. (Terbócs, Stipsicz)
30:25 - 0:3 Saarenpaa (Terbócs, Hayes)
39:26 - 0:4 Terbócs (Nagy K., Quinn)
40:51 - 0:5 Hayes (McDonald, Olson)
49:13 - 0:6 Szappanos (McDonald, Hayes)
54:28 - 0:7 Szappanos (Németh A., Roczanov)
55:42 - 1:7 Pance (Turbucz, Garbacz Á.)

Kiállítás: 6 perc  ill. 6 perc  + 10 perc fegyelmi (Hayes)
Lövések: 43 ill. 41 (13:18, 15:11, 15:12)

 

I. harmad
Lendületesebb kezdett a vendég együttes, sajnos a fiúk nagyon bent maradtak az öltözőben. Gondjainkat tovább nehezítette, hogy az első kiállításból egy kék vonalról elengedett lövés utat talált Pleszkán kapujába, így hamar megszerezte a vezetést a MAC. A bekapott gól után elkezdtünk hatékonyabban játszani, aminek eredményeképpen áttevődött a vendégek térfelére a játék. A lendületünk nem tartott sokáig, ismét mezőnyfölénybe került ellenfelünk. A harmad közepén három a kettőbe vittük a kapura a korongot, de így sem sikerült betalálnunk. A lehetőség után megjött a szurkolók hangja is, és újra mi domináltunk. Ahogy az lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulják magukat, így jött egy újabb szerencsés MAC gól. Öt és fél perccel a szünet előtt tűzijátékot rendeztünk a vendégek kapuja előtt, de a három lehetőségünkből sem született meg a szépítő találatunk. Ezután újra fordult a kocka és ellenfelünk került fölénybe, de újabb gól már nem született.

 

II. harmad
Ott folytatódott a második játékrész, ahol az első abbamaradt. Már az első perc végén Pleszkánnak kellett nagyot védenie. Ezután egy őrült rohanás kezdődött a jégen. Mindkét csapat támadt majd védekezett, de a kapusok minden esetben hárították a lehetőségeket. Majd ismét felénk billent a képzeletbeli mérleg és újra többet támadtunk, mint ellenfelünk, de nem sikerült szépítenünk. Egy kontrát követően tovább növelte előnyét a MAC, majd a középkezdésből ismét majdnem betaláltunk, de Bálizs újra hárított. Ezután újra jobban mentünk, de nem volt erő a támadásainkban. Egy újabb kontra a MAC részéről, de ez kimaradt. Ezután emberelőnybe kerültünk és szinte végig a vendégek kapuja előtt folyt a játék, de bármekkora helyzetet is dolgoztunk ki, nem akart a korong a kapuba jutni. Ekkor megint egy vendég kontra következett, aminek a végén már négygólos volt a vezetés.

 

III. harmad
Jobban kezdtük a harmadot, mint az első kettő, de 51 másodperccel a bedobás után újabb MAC gólt láthatott a kilátogató közönség. A következő percekben ismét nyomtunk, határozottabban és erőteljesebben játszottunk, de nem jött a lila-fehér gól. Ismét egy kontra, újabb vendég találat. A harmad felénél ismét felcsillant a remény előttünk, de egy üres kapus ehetőség is kimaradt, majd ismét Bálizs védett hatalmasat. Pár perc múlva újra kimaradt két nagy lehetőségünk, majd egy újabb elkorcsolyázás után ismét a vendégek örülhettek. Kicsit több, mint egy perc múlva megtört a jég, és egy kapu előtt eladott korongból Pance megszerezte a becsületgólunkat. A vége előtt még egy téves játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott.

 

Szilassy Zoltán: „Azt gondolom, hogy az ellenfelünk nagyon jó állt bele a mai mérkőzésbe.  Agresszív volt, letámadtak bennünket és ezt a játékot nem tudtuk átvenni. Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést. Sajnos ez megadta az alaphangját az egész mérkőzésnek. Ma az ellenfél a játék minden elemében jobban teljesített, mint mi. Minden csapat életében van egy ilyen, hogy beleszalad a késbe. Ma nekünk volt ilyen. Le kell vonni a tanulságokat, ami nagyon egyszerű, sokkal karakteresebbnek kell lennünk. Vasárnap lesz lehetőségünk a javításra.”

Vissza Vissza